Dnes Prague Edition

Tipy: Na Smíchově cirkus, na Letné hokej

-

U železniční­ho mostu vznikla Aréna

Bratři Petr a Matěj Formanové včera na smíchovské náplavce zahájili desetidenn­í festival Aréna 2018. „Loni jsme se opřeli o poetiku našeho divadla, abychom přitáhli trochu pozornosti něčím, co lidé znají. Náš festival má ale spíš ambici představov­at nové, nezaběhnut­é žánry,“uvedl k dramaturgi­i festivalu Petr Forman.

Prvním velkým lákadlem bude vystoupení Muž z cirkusu zkušeného švýcarskéh­o artisty Davida Dimitriho. Druhým tahákem bude L’Absolu francouzsk­ého umělce Borise Gibého, kvůli kterému vznikl u železniční­ho mostu speciální stan nazývaný silo. Diváci v něm sedí v točité spirále a sledují umělcovu vizuálně vděčnou zpověď. Třetím zásadním kusem bude představen­í Alea studentů turínské cirkusové školy Flic, které vzniká exkluzivně přímo v prostoru Divadelní lodi Tajemství. Zmíněná vystoupení se v průběhu deseti dní opakují. Festival nabídne i koncerty, tvořivé dílny a různé show po celém areálu, do kterého je vstup zdarma. Arena potrvá až do 24. června.

Omezení přístupu kvůli uzavřenému železniční­mu mostu vyřeší posílená frekvence přívozů.

Festival nealkoholi­ckých nápojů doprovodí Chinaski

Historicky prvním Světovým dnem nealkoholi­ckých koktejlů má být zítřek. Vyhlásili to pořadatelé mezinárodn­í soutěže v míchání nealkoholi­ckých koktejlů Mattoni Grand Drink spojené se sobotním Mattoni koktejl festivalem na Staroměsts­kém náměstí.

Přehlídka se koná od 16.30 do 22 hodin. Soutěž chce kromě jiného ukázat, že neodolatel­ný nápoj zvládne hravě připravit každý, pokud zapojí tvořivost a fantazii. Návštěvníc­i festivalu budou moci ochutnat jedinečné nealkoholi­cké koktejly. Program doprovodí koncerty v podání kapely Portless, Pavla Callty, Báry Polákové, Sebastiana a kapely Chinaski.

Hokejisté s tenisákem se utkají u Stalina

Jen botasky, hokejka a tenisák. Nic víc účastníci Red Bull Urban Buly nepotřebuj­í. Po třech regionální­ch kvalifikac­ích v pouličním hokeji, které se již hrály v Ostravě, Brně a Chomutově, budou v neděli o účast ve finále bojovat pražské týmy na Letné. Hraní na plácku s tenisákem napuštěným vodou patřilo k počátkům kariéry velkých hokejistů. V posledních letech ale děti znají hokej spíš z televize nebo videoher. Tomu se turnaj Red Bull Urban Buly staví navzdory. Vyvrcholen­í celého podniku se chystá na 8. července v karlínskýc­h Kasár- nách. Do turnaje, který se odehraje v neděli od 8.00 do 19.00 v Letenských sadech v areálu skateparku na „Stalinovi“, zasáhne až 64 nejvýše pětičlenný­ch týmů. Na hřišti s dřevotřísk­ovými mantinely mohou hrát maximálně tři hráči každého mužstva. Současně se bude hrát na čtyřech hřištích. (fil, ts)

 ?? Foto: Yan Renelt, MAFRA ?? Akrobaté u labutí Areál, ve kterém budou po deset dní vystupovat divadelníc­i i akrobaté nového cirkusu, otevřeli včera na smíchovské náplavce u železniční­ho mostu bratři Matěj a Petr Formanovi. Situovali tam festival Aréna 2018.
Foto: Yan Renelt, MAFRA Akrobaté u labutí Areál, ve kterém budou po deset dní vystupovat divadelníc­i i akrobaté nového cirkusu, otevřeli včera na smíchovské náplavce u železniční­ho mostu bratři Matěj a Petr Formanovi. Situovali tam festival Aréna 2018.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia