Dnes Prague Edition

Mistrovstv­í Prahy v parkuru vystřídá koňské pólo

- — Kamila Hudečková

Parkuroví jezdci z Prahy se chystají na své oblastní mistrovstv­í. To se uskuteční od 22. do 24. června na farmě BB Horse ve středočesk­ých Čísovicích (směr Strakonice).

I když farma neleží na území hlavního města, její dobrá dostupnost a její zázemí byly důvodem, proč pražští jezdci pojedou právě sem. „Vzhledem k poloze areálu a jeho rychlé dostupnost­i z Prahy jsme se stali partnerem Pražské oblasti České jezdecké federace. V letošním roce tak uspořádáme první mistrovstv­í, ale zdaleka ne poslední. Areál bychom rádi zapojili do nejvyššího seriálu konaného v ČR, tedy Českého skokového poháru, drezurního poháru a rádi bychom se ucházeli o možnost pořádání mistrovstv­í ČR ve skocích i drezuře, jakož i dalších soutěží, a to jak pro hobby jezdce, tak pro profesioná­ly,“prozrazuje manažer společnost­i BB Horse David Russwurm.

V současné době je v areálu 56 boxů pro koně, krytá hala a jedno z největších venkovních kolbišť se spodní závlahou, která zajišťuje vhodný povrch i pro nejvyšší soutěže jezdeckého sportu, a to za jakéhokoli­v počasí.

Poníci, junioři i družstva

Příští víkend od pátku do neděle se v Čísovicích bude závodit na překážkách až do výšky 135 centimetrů (ST), přičemž mistrovské soutěže budou dvoukolové. „Závodní víkend otevře pony soutěž stupně ZP, přičemž nejvyšší soutěž pro pony bude na stupni obtížnosti SP. Během soboty a neděle se pak uskuteční dvoukolové soutěže při oblastním mistrovstv­í Prahy pro kategorie děti, junioři, ženy, senioři a družstva. V otevřených soutěžích se budou moci jezdci představit až do soutěže ST (135 cm), která v neděli zakončí celý třídenní program závodů,“říká David Russwurm. Přes překážky Otevřené soutěže + Oblastní mistrovstv­í pro děti Z (výška překážek 100 cm), juniory ZL (110 cm), ženy L (115 cm), družstva L (115 cm) a seniory S (125 cm) – 1. kola.

(výška překážek 100 cm), (110 cm), ženy L (115 cm), (115 cm) (135 cm) – 2. kola. Poznámka: Závodů se mohou zúčastnit i jezdci z jiných krajů než Praha, ale budou hodnoceni odděleně.

Do Čísovic můžete zavítat i první červencový víkend, kdy se tu bude konat další akce pod názvem Equi Week. V průběhu čtyř dní od 5. do 8. července se bude soutěžit nejen v parkurovém skákání, ale i v drezuře a koňském pólu. Drezura i skokové soutěže proběhnou jak na oficiální úrovni, tak na úrovni hobby. Skoky budou v kategorii pro velké koně i poníky.

„Nejnabitěj­ší a současně nejpřitažl­ivější pro laickou veřejnost bude sobota, kdy proběhnou i soutěže v koňském pólu. Diváci se budou moci svézt na pólo koních, a ti zkušenější si jej budou moci zkusit i zahrát. Dále se divákům předvede hipooddíl městské policie Praha, který předvede ukázku zásahu oddílu jízdní policie včetně ohně, pyrotechni­ckých a dalších efektů,“zve Russwurm. Pro děti bude připraven skákací hrad i malování na obličej.

 ?? Foto: archiv BB Horse ?? Pražští jezdci parkuru vyrazí na překážky do středočesk­ých Čísovic. Oblastní mistrovstv­í začíná v pátek 22. června soutěží pro děti na ponících a pokračuje soutěžemi až do neděle.
Foto: archiv BB Horse Pražští jezdci parkuru vyrazí na překážky do středočesk­ých Čísovic. Oblastní mistrovstv­í začíná v pátek 22. června soutěží pro děti na ponících a pokračuje soutěžemi až do neděle.
 ??  ?? Neděle 24. 6. 2018 Otevřené soutěže + Oblastní mistrovstv­í pro děti Z juniory ZL družstva L a muže ST
Neděle 24. 6. 2018 Otevřené soutěže + Oblastní mistrovstv­í pro děti Z juniory ZL družstva L a muže ST
 ??  ?? ČÍSOVICE
ČÍSOVICE

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia