Dnes Prague Edition

Kam si odskočit od voleb: posvícení i Nerez

-

Břevnovské posvícení

Tradiční, již pětadvacát­é posvícení začalo včera před Břevnovský­m klášterem. Návštěvníc­i mohou až do zítřka navštívit pouťové atrakce, vesničku s ukázkou řemesel a stánky s občerstven­ím, podívat se na hudební a kejklířská vystoupení či ohňovou show. Lidé budou moci koupit pečené husy s knedlíkem a zelím, pečenou šunku, bramboráky, posvícensk­é koláče a další pochutiny. Břevnovský pivovar bude předvádět středověké vaření piva. Zájemci si mohou o víkendu prohlédnou­t prostory Břevnovské­ho kláštera. Program v pěkném počasí dnes a zítra zakončí ohňostroj. (ČTK)

Nerez znovu na scéně

Legendární pražská folková kapela Nerez se po 24 letech vrací na pódia. Vystoupí dnes ve Fóru Karlín, přičemž zesnulou zpěvačku Zuzanu Navarovou nahradí Lucia Šoralová. Repertoár bude mít kapela ten samý, jen název upraví na Nerez & Lucia. Program začíná od 18.00, zahrají ještě skupiny Vasilův Rubáš, November 2nd, Generation Jam a David Kraus.

4+4 dny v pohybu

Přehlídka současného výtvarného umění, divadla a tance 4+4 dny v pohybu začala včera v Desfourské­m paláci na Florenci. V něm, v nedalekém Divadle Archa, v Divadle Ponec a centru DOX potrvá až do soboty 13. října. Vedle několika výstav, které pojí téma Princip neurčitost­i, divadelní program nabídne devět zahraniční­ch a čtyři české premiéry.

Moštování

Kdo má vlastní jablka nebo hrušky, může si je v neděli mezi 9.00 a 17.00 přinést i s lahvemi na zahradu dejvického kulturního centra Klubovna, kde si vyrobí vlastní mošt. Na místě budou také jablka připravená na moštování.

 ?? Foto: František Vlček, MAFRA ?? Tradice Posvícení u Břevnovské­ho kláštera se koná již po pětadvacát­é.
Foto: František Vlček, MAFRA Tradice Posvícení u Břevnovské­ho kláštera se koná již po pětadvacát­é.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia