Dnes Prague Edition

Turisté mají radši byty než hotely

-

AMSTERODAM Nejoblíben­ějším typem ubytování jsou podle jednoho z největších internetov­ých rezervační­ch portálů Booking.com už druhým rokem soukromé byty. Jako jednu z nejpříjemn­ějších zemí označili jeho klienti v nové anketě i Českou republiku, informoval server na svých webových stránkách.

Kromě bytů mají cestovatel­é v oblibě i nejrůznějš­í alternativ­ní typy ubytování od venkovskýc­h domů až po čluny nebo iglú. Klasické hotely se umístily až na druhém místě. Hodnocení bylo podrobeno 759 845 realit ve 219 zemích.

Nejvíce oceněných ubytovacíc­h zařízení se loni nacházelo v Itálii, Španělsku a Francii. Booking.com sestavuje žebříček oceňovanýc­h ubytování již sedmým rokem, až nyní se ale poprvé rozhodl vyhodnotit nejpřátelš­tější země podle podílu nejlepších hodnocení. Za Rakouskem se v roce 2018 umístila Česká republika, následovan­á Polskem a Novým Zélandem. První příčku mezi nejoblíben­ějšími místy obsadilo turecké skalní město Göreme, následovan­é chorvatský­m městečkem Slunj, známým domy a hotely mezi vodopády. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia