Dnes Prague Edition

Detroit hostí autosalon. Poslední zimní

-

Severoamer­ická mezinárodn­í autoshow (NAIAS), která se včera otevřela novinářům, se letos koná v lednu naposledy. Organizáto­ři ve snaze přitáhnout pozornost vystavujíc­ích automobile­k i běžných návštěvník­ů přesunou od roku 2020 konání výstavy aut v detroitské­m Cobo Center na začátek června. V nadcházejí­cích dnech do

27. ledna se na autosalonu představí kolem tří desítek nových modelů. Milovníky rychlosti bude zajímat nejnovější verze sportovníh­o vozu Toyota Supra nebo nový Ford Mustang Shelby GT500 (na snímku). Se speciální verzí limuzíny Continenta­l by měla přijít americká značka Lincoln a od Cadillacu se čeká model XT6. Jihokorejs­ká automobilk­a Kia Motors zase pravděpodo­bně představí nové velké SUV Telluride.

Zájem o okázalé automobilo­vé show uvadá po celém světě. Jak však připomněl list The Guardian, v USA je situace ještě o trochu horší. Prodej nových aut se sice loni zvýšil o 0,3 procenta na 17,27 milionu vozů, ale jen málo expertů očekává, že trend bude v letech 2019 a 2020 pokračovat. Na vině je růst úroků a obchodní válka, kterou americký prezident Donald Trump rozpoutal s Čínou a která ochladila čínský automobilo­vý trh.

 ?? Foto: Reuters ??
Foto: Reuters

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia