Dnes Prague Edition

V centru Prahy se zapálil muž

-

PRAHA Na Václavském náměstí v Praze se včera zapálil muž hořlavinou. Kolemjdouc­í ho naštěstí uhasili.

„Záchranáři pacienta s popálenina­mi asi na 30 procentech těla uvedli do umělého spánku a se zajištěným­i dýchacími cestami transporto­vali do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady,“uvedla mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Podle mluvčí vinohradsk­é nemocnice Jany Roubalové je čtyřiapade­sátiletý muž české národnosti ve velmi vážném stavu, pečuje o něj tým lékařů na klinice popálenino­vé medicíny.

Po dvou hodinách na operačním sále byl převezen na jednotku intenzivní péče.

Údajně očitý svědek na místě řekl, že viděl hořícího muže, který měl popálené ruce a obličej. Další očitý svědek řekl novinářům, že dotyčného muže viděl ještě předtím, než se zapálil.

Podle svědka stál před sochou svatého Václava s cedulí s nápisy a něco říkal. Okolnosti události i motiv jednání policie zatím vyšetřuje.

Prostor okolo pomníku svatého Václava obehnala páskou. Pod sochou ležely ohořelé oděvy, kanystr na benzin a použitý hasicí přístroj. Chemici pražských hasičů budou zkoumat, jakou látkou se muž polil.

Na pražském Václavském náměstí se podobný případ stal naposledy v březnu roku 2003, kdy se tam zapálil devatenáct­iletý student. (rsr, ČTK)

 ?? Foto: Petr Topič, MAFRA ?? Pod svatým Václavem Muž se polil hořlavinou a zapálil. Uhasili ho kolemjdouc­í.
Foto: Petr Topič, MAFRA Pod svatým Václavem Muž se polil hořlavinou a zapálil. Uhasili ho kolemjdouc­í.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia