Dnes Prague Edition

„Štěstí v pokeru? Spíš kamery a naslouchad­la“

- — Petr Ježek

TACHOV Za tři čtvrtě hodiny dokázali loni v srpnu vyhrát dva mladí Gruzínci v rozvadovsk­ém kasinu téměř půl milionu korun. Jenže výhry z hazardu si neužili, ani jim nebyla vyplacena. Rovnou z kasina je odvezla policie.

Za pokus o podvod jim hrozí u tachovskéh­o soudu až pětileté tresty. „Měli jsme jen štěstí. Vyhráli jsme třikrát, přišla velká kombinace. To je všechno. Vždyť den předtím jsem prohráli,“tvrdili včera soudci Aleksandre Megrelidze a Vaxtang Saralidze.

Jenže podle státního zástupce Ondřeje Wendlera výhra cizinců v ruském pokeru neměla se štěstím nic společného. „Saralidze měl v upraveném oblečení mobilní telefon s funkční kamerou, která snímala karty, které rozdával krupiér. Záběry byly odesílány blíže neurčené osobě, která dávala zpětně obviněným pokyny do mikronaslo­uchadel, která měli ve zvukovodec­h uší. Obvinění měli informace, na jakou hru vsadit,“popsal státní zástupce.

O cizince hrající ruský poker se začali šéfové kasina zajímat, když zjistili, jak rychle vyhráli balík peněz. Z kamerových záznamů se jim zdálo podezřelé, jakým způsobem drží karty. Domnívali se, že zařízením odspodu okoukávají rozdávané karty. Advokáti cizinců mimo jiné považují za nemožné, že by něco takového bylo proveditel­né běžným mobilem. Soudce bude vyslýchat další svědky.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia