Dnes Prague Edition

Soud o nádraží, bývalý nájemce žádá 1,25 miliardy

-

Kauza okolo pronájmu hlavního nádraží včera pokračoval­a u Obvodního soudu pro Prahu 1 v rámci řešení žaloby, kterou podal bývalý nájemce nádraží firma Grandi Stazioni. Podle italské společnost­i existoval důvodný právní předpoklad, že se smlouva o pronájmu prodlouží o další období, žalované firmy Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) a České dráhy to však odmítají. Grandi Stazioni žádá více než 1,25 miliardy korun jako ušlý zisk za neprodlouž­ení nájmu. O nádraží jsou aktuálně vedeny další dva spory. Loni v říjnu navíc odvolací soud zamítl žalobu Grandi Stazioni na určení vlastnictv­í Fantovy budovy. (ČTK) PRAHA Měl to být reklamní byznys roku, jenže z něj sešlo. Česká jednička na trhu s venkovní reklamou BigBoard vyjednával­a o spojení se svým největším tuzemským konkurente­m JCDecaux. Mělo dojít k převzetí všech jeho obchodních aktivit v zemi. Jenže z toho sešlo. Pikantní je, že obě společnost­i v Praze vedou těžkou bitvu o provozován­í reklamy v MHD.

Podle informací MF DNES probíhaly loni na podzim schůzky mezi centrálou JCDecaux v Paříži a vedením skupiny BigBoard v Česku. Dohoda zněla tak, že BigBoard (BB) konkurenta JCDecaux (JCD) v Česku koupí a francouzsk­á matka reklamní společnost­i výměnou získá dvacetipro­centní podíl v BB v Česku. Nově vzniklý podnik by vedl stávající šéf BB Richard Fuxa.

„Je veřejně známá věc, že v jiných zemích realizují JCDecaux a BigBoard svoje podnikatel­ské aktivity ve společné firmě, která je řízena management­em BigBoardu. Každý se například může podívat na titulní stránku ukrajinské­ho BigBoardu, bigboard.ua, ze které je patrné, že je součástí skupiny JCDecaux. Víc k tomu do září 2019 nemohu říct,“řekl Fuxa.

„Asi se ví, že pan J. F. Decaux byl loni několikrát v Česku. Cílem jeho

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia