Dnes Prague Edition

Přehled Čeští „opozdilci“v zámoří

-

Pavel Francouz (28 let) – Snovou gáži v KHL vyměnil za nejistotu v Coloradu. Za dvojicí Varlamov, Grubauer marně čeká na větší příležitos­t, na kontě má v NHL dva starty. Jakub Jeřábek (27) – Po trejdu z Montrealu do Washington­u jako nehrající bek sledoval tažení týmu za Stanley Cupem. Po dalších rošádách patří St. Louis, hraje na farmě. David Kämpf (24) – V Chomutově si ho před minulou sezonu vyhlédlo Chicago. Loni byl na pomezí farmy a NHL, letos už forvard za Blackhawks nastupuje pravidelně. Michal Kempný (28) – From zero to hero. Z podceňovan­ého beka Chicaga se ve Washington­u stala opora. Má solidní smlouvu a ve statistice +/- patří mezi nejlepší v lize. Jan Kovář (28) – Dostal dvoumilion­ový kontrakt v Islanders, jenže šanci ne. O NHL se marně pokoušel i na farmě Bostonu. Prosinec už strávil v Plzni.

Michal Moravčík (24) – Po loňském MS se upsal Montrealu. Starty si zatím připisuje v nižší AHL a ECHL.

Jan Rutta (28) – Minulou sezonu jako nováček okouzlil v Chicagu. Letos se svezl s bídnými výsledky týmu a putoval na farmu. Nedávno ho klub vyměnil do Tampy.

David Sklenička (22) – Stejný příběh jako u explzeňské­ho kolegy Moravčíka. Stabilně hraje na farmě Montrealu.

Radim Šimek (26) – Minulý ročník pobyl na farmě. Když nakoukl do prvního týmu San Jose, stejně jako Radil se zabydlel v sestavě. Dobře doplňuje hvězdného beka Burnse. Libor Šulák (24) – Od léta 2017 patří Detroitu, za který zkraje sezony debutoval. Má dobrý pohyb, ale rezervy v bránění, v prvním týmu se vlasatý bek neudržel.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia