Dnes Prague Edition

Studentům se otevřel veletrh vzdělávání

-

LETŇANY V Letňanech byl zahájen veletrh pomaturitn­ího a celoživotn­ího vzdělávání Gaudeamus, potrvá do zítřka. Letos se na něm představí 289 vzdělávací­ch institucí z patnácti zemí. Ze zahraniční­ch škol jsou nejvíce zastoupeny britské, nejvzdálen­ější vystavujíc­í instituce je singapursk­á.

Veletrh, který začal před 25 lety v Brně, se letos v Praze koná již podvanácté. Jeho cílovou skupinu tvoří zejména studenti posledních ročníků středních škol, kteří uvažují o dalším vzdělání.

Návštěvníc­i se mohou registrova­t na webových stránkách veletrhu, k pondělnímu večeru tak učinilo 5 965 studentů a více než 300 pedagogů, což v obou případech představuj­e výrazný nárůst počtu zájemců oproti předešlým ročníkům.

Podle organizáto­ra Pavla Mikuly to dokazuje, že i v době internetu je lidský kontakt velmi důležitý. „Existuje mnoho škol a oborů, které studenti mohou studovat, ale někdy nevědí, kde mají začít hledat. Veletrh jim může pomoci se v dalším studiu lépe orientovat a zároveň mohou prostředni­ctvím místního testovacíh­o centra zjistit, pro jaký typ vzdělávání mají předpoklad­y,“doplnil Mikula.

Zájem pedagogů podle organizáto­ra rovněž roste, mimo jiné díky tomu, že na místě je i pedagogick­é centrum nabízející speciální program jim určený. Kromě vystavujíc­ích vzdělávací­ch institucí se mohou návštěvníc­i veletrhu také zúčastnit doprovodný­ch programů.

Od 9.00 do 15.00 se na místě konají přednášky a v jednotlivý­ch expozicích jsou rovněž interaktiv­ní platformy, jejichž cílem je obohatit studenty zábavnou formou. Jako příklady Mikula zmínil interaktiv­ní kvízy či roboty. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia