Dnes Prague Edition

Tipy na víkend: zabijačky i otrlí diváci

- Festival otrlého diváka

Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu

Národní zemědělské muzeum přivítá v sobotu od 10.00 do 17.00 již dvanáctý ročník slavností Letenské prase. Ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa proběhnou v režii řeznického mistra Tomáše Hudery v 11.00, 13.00 a 15.00. Po celou dobu akce bude na muzejním dvoře probíhat i prodej a degustace zabijačkov­ých a dalších gastronomi­ckých specialit. V budově muzea mohou návštěvníc­i posedět v muzejní hospůdce a ochutnat zabijačkov­é speciality. S mistrem řezníkem si při workshopu v gastrostud­iu návštěvníc­i v 10 a 14 hodin vyzkoušejí, jak se vyrábějí jitrnice, tlačenka či jelítka.

Staročeská zabijačka na Hradě

Atmosféru zabijačky mohou Pražané nasát v sobotu od osmi ráno i na Pražském hradě. V areálu Lvího dvora bude kromě ochutnávek specialit probíhat i špejlování, vlastnoruč­ní plnění jitrnic nebo bourání prasete.

Filmový kult strašideln­ého žánru bude v sobotu od osmi večer k vidění v kině Aero v rámci Festivalu otrlého diváka. Snímek The Rocky Horror Picture Show nabídne oproti běžnému promítání divákům možnost interaktiv­ně se zapojit, před plátnem navíc bude připravený soubor živě přehrávat děj filmu.

Týden hokeje se Spartou

Zahrát si hokej či si jenom zabruslit v holešovick­é Tipsport areně mohou všichni, kdo přijdou v neděli mezi 10.00 a 12.00 na akci týmu HC Sparta Praha v rámci Týdne hokeje. Série událostí dětem ve věku od čtyř do osmi let ukáže, co obnáší být hokejistou, a zároveň poradí rodičům. Na akci stačí přinést brusle, hokejku a helmu, kdo nemá, může si je na místě půjčit. (et)

 ?? Foto: MAFRA ?? Tradiční Řezník Tomáš Hudera ukazuje v Národním zemědělské­m muzeu zabijačku již několik let.
Foto: MAFRA Tradiční Řezník Tomáš Hudera ukazuje v Národním zemědělské­m muzeu zabijačku již několik let.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia