Dnes Prague Edition

Vrána uletěl do Třince, Sparta získala Bukartse

Jedno ofenzivní eso do Slezska, druhé opačným směrem do Prahy. Hokejovou extraligou včera otřásl hodně zajímavý trejd.

- Petr Procházka reportér MF DNES

PRAHA Měl za sebou parádní angažmá ve Zlíně, na mistrovstv­í světa šéfoval lotyšskému týmu z pozice reprezenta­čního kapitána a na stole leželo několik lukrativní­ch nabídek. Roberts Bukarts si vybral bohatý Třinec, v jehož dresu hodlal potvrdit pověst jedné z největších hvězd extraligy.

Jenže sport se často neřídí podle papírových předpoklad­ů. Elitní forvard se najednou v našlapaném kádru Ocelářů neprosazov­al tolik jako v předchozíc­h sezonách. A včera už se hlásil na Spartě, která ho přivedla jako čerstvou posilu výměnou za Petra Vránu. „Roberts je pravák, kterého při zraněních Říčky a Černocha v útoku postrádáme. Je to navíc hráč, který každoročně pravidelně boduje. Věříme, že na to naváže také ve Spartě,“komentoval obchod Michal Broš, sportovní manažer Sparty.

S Vránou už klub nepočítal, přestože byl letos zatím jejím nejprodukt­ivnějším hráčem. Po sezoně by mu skončila smlouva a její prodloužen­í nebylo v plánu. Naopak Bukarts by mohl zůstat na delší období. „Kontrakt s ním obsahuje možnost jeho prodloužen­í až do konce příštího ročníku,“prozradil Broš.

Vedle Pecha s Formanem?

Sparta v neděli přivítá v O2 areně rozparáděn­ý Liberec a Bukarts by mohl být atrakcí hitu. Naskočit by mohl ve formaci s Lukášem Pechem a Miroslavem Formanem.

„Zatím jsem ho viděl pouze na jediném tréninku, předtím několikrát na videu. Každopádně to bude přínos pro naši ofenzivu,“věří kouč Sparty Uwe Krupp. „Na ledě se Roberts při první společné přípravě jevil velice dobře,“chválil trenér v rozhovoru pro klubový web.

Sparta o lotyšského reprezenta­nta usilovala dlouhodobě. Třinec se však služeb technickéh­o borce nechtěl jen tak vzdát. Až nyní se našla prostupná varianta. „Víme, jak vysoké kvality Bukarts má, proto jsme požadovali adekvátní náhradu. Petr Vrána byl naší první volbou,“uvedl třinecký sportovní ředitel Jan Peterek.

Brzy se uvidí, komu obchod více prospěl.

 ?? Foto: HC Sparta ?? Posila Lotyšský reprezenta­nt Roberts Bukarts už se včera ukázal v dresu Sparty.
Foto: HC Sparta Posila Lotyšský reprezenta­nt Roberts Bukarts už se včera ukázal v dresu Sparty.
 ?? Foto: Vít Šimánek, ČTK ?? Na odchodu Petr Vrána už se z dalších gólů v dresu Sparty radovat nebude.
Foto: Vít Šimánek, ČTK Na odchodu Petr Vrána už se z dalších gólů v dresu Sparty radovat nebude.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia