Dnes Prague Edition

Opilí Češi zdrželi let do Barcelony. Zasahovala policie

-

PRAHA Na letišti Václava Havla v pátek odpoledne zasahovala cizinecká policie. Tři opilí Češi se na palubě chovali agresivně a letadlo proto nemohlo odletět. Po příchodu policistů se situaci podařilo rychle vyřešit. Let na trase Praha – Barcelona společnost­i ČSA nakonec odletěl se zpožděním.

Podle tiskové mluvčí cizinecké policie Kateřiny Rendlové se tři lidé v letadle začali chovat agresivně, byli proto vyvedeni z letadla. Při jejich vzpouře nebyl nikdo zraněn a nedošlo ani k žádnému poškození stroje. „Šlo o dva muže a jednu ženu ve věku 40, 42 a 51 let,“řekla Rendlová.

Policejní mluvčí potvrdila, že trojice byla opilá, nicméně když do letadla vstoupili policisté, nakonec se pasažéři uklidnili a dobrovolně opustili letadlo. Policejní zásah tak trval jen několik vteřin.

Chování opilých cestujícíc­h nakonec policisté nevyhodnot­ili jako porušení zákona, všichni tři tak byli brzy po zásahu policie propuštěni na svobodu. Šlo tedy pouze o vyloučení z přepravy, na které mají aerolinky v případě nutnosti právo.

„V letadle z Prahy do Barcelony byli zaznamenán­i agresivní cestující,“řekl pro iDNES.cz tiskový mluvčí Letiště Václava Havla Roman Pacvoň. Letadlo, které se už připravova­lo na dráhu k odletu, se muselo vrátit zpátky na své stanoviště, kde zasáhla cizinecká policie. K incidentu došlo podle Pacvoně mezi půl jednou a jednou hodinou odpoledne. Po zásahu policie se podařilo znovu letadlo připravit k odletu do cíle.

Jestli letecké společnost­i vznikly nějaké škody, zatím není jasné. „Případ prošetříme a rozhodneme se o dalších krocích,“řekl pro iDNES.cz tiskový mluvčí ČSA Daniel Šabík. Problémy by mohli mít například cestující, kteří mají v Barceloně plánovaný přestup na další let. Pokud by své lety nestihli, mohli by od společnost­i požadovat náhradu, ta by potom mohla peníze vymáhat od viníků zpoždění. (okr)

 ??  ?? Letadlo se muselo vrátit na odbavovací stanoviště Ilustrační snímek: MAFRA
Letadlo se muselo vrátit na odbavovací stanoviště Ilustrační snímek: MAFRA

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia