Dnes Prague Edition

Play off extraligy Kdo podle MF DNES zaujal

-

Třiatřicet­iletý šutér střelecký um pravidelně mezi sezonami zdokonaluj­e na kempech v Montrealu. „Není to jen o tom, že bych na ledě jen střílel,“říkal. „Snažím se trefovat určité prostory. Pamatuju si, co říkal Milan Nový. I on měl tři místa, kam střílel stabilně,“přibližova­l v průběhu play off. „Jsou to desítky, stovky, tisíce střel, jde o to, abyste si vše zautomatiz­ovali a trefili dobře osm puků z deseti,“přikývne někdejší střelec Ton, který byl podobně jako Gulaš nebo Růžička pravák. Snad jen Liberci chybí ryzí střelec. Na levém křídle se však ukrývá kreativní pravák Marek Kvapil, v základní části patřili Bílí Tygři mezi nejofenziv­nější mančafty, svoji sílu rozmisťují mezi víc útoků.

Teď musí napínat drápy kvůli Muellerovi, který se může zařadit mezi ofenzivní stálice nejvyšší soutěže. Po odchodu z NHL, což uspíšil Muellerův těžký otřes mozku, kočoval po Evropě. Hrál ve Švýcarsku, Švédsku a naposled Rakousku. Od podzimu válí v Česku, víc gólů v základní části nasázel jen Gulaš s Kvapilem. I proto v lednu americká posila podepsala s Kometou nový tříletý kontrakt. „Majitele si musel získat. Dlouho tam nebyl hráč, na kterém by tak stavěl,“říká Ton.

Mueller si v play off střihne i oslabení. A když se stočí řeč pryč od hokeje, rád mluví o pohodovém žití v Brně. Našel si oblíbené podniky, do haly jezdí tramvají, syn hraje za přípravku Komety. Další titul by pohodu jistě zvýraznil.

Plzeň – Třinec

Brno – Liberec

Online reportáže na sport.idnes.cz. Čtyři inkasované góly z úvodního semifinále byly výjimka. Slovenský flegmatik v bráně Komety jinak čaruje, úspěšnost zákroků dál drží na parádních 95 procentech. Lepší čísla jiný gólman v play off nemá. Asi byste nečekali, že tenhle chlapík bude po čtvrtfinál­e na špičce bodování. Bilanci 0+7 v semifinále nerozšířil, ale dál potvrzuje solidní formu. „Jako obránci musíme dobře číst hru, celé to máme hodně o bruslení,“líčí šestadvace­tiletý Slovák. útočník Liberce Loni jako kapitán šéfoval Nečasovi, Zadinovi a spol. na MS do 20 let. Teď na sebe začíná upozorňova­t v extralize, i když nemá tolik prostoru jako liberečtí lídři. „Marek hraje parádně. Když do toho kopne, zastaví ho až mantinel,“říká o mladíkovi spoluhráč a kapitán týmu Petr Jelínek. V Mladé Boleslavi chřadl. Lednový trejd do Brna ale 28letému útočníkovi náramně prospěl. Hraje přesilovky. I díky tomu se už v play off trefil pětkrát a společně s kolegou Muellerem, Gulašem a Růžičkou vévodí střelcům.

 ?? Foto: Profimedia.cz ?? Peter Mueller Zítra 15.00
Pondělí 17.00 19.00 Marek Čiliak, Peter Čerešňák, Marek Zachar, Jakub Orsava,
Foto: Profimedia.cz Peter Mueller Zítra 15.00 Pondělí 17.00 19.00 Marek Čiliak, Peter Čerešňák, Marek Zachar, Jakub Orsava,
 ??  ?? útočník Brna
útočník Brna
 ??  ?? brankář Brna
brankář Brna
 ??  ?? obránce Plzně
obránce Plzně
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia