Dnes Prague Edition

Vyčerpanéh­o psa našli v moři 220 kilometrů od břehu

-

BANGKOK Nečekaný host překvapil dělníky na ropné plošině v Thajském zálivu.

Kousek od železné konstrukce si jeden z nich všiml vyčerpanéh­o a vyhladověl­ého psa, jak se z posledních sil drží na mořské hladině. Mužům se ho podařilo vytáhnout nahoru pomocí jednoduché smyčky na laně.

Jak se tam čtyřnožec dostal, je naprostá záhada.

Plošina totiž leží zhruba 220 kilometrů od nejbližšíh­o pobřeží.

Svět se o záhadné události dozvěděl ze sociálních sítí, neboť jeden ze zachránců se o ni podělil na Facebooku. „Našli jsme psa, který se snažil doplavat na naši plošinu. Naštěstí pro něj bylo zrovna moře klidné, takže jsme mohli spatřit jeho hlavu nad hladinou,“napsal Vitisak Pajalaw.

O hosta se pak náležitě postarali. Zvíře dostalo najíst a napít, dělníci mu dokonce postavili klec a zařídili improvizov­aný pelíšek. Na plošině však pes dlouho zůstat nemohl, tamní prostředí není pro zvířata právě přívětivé.

O dva dny později ho pomocí jeřábu dopravili na tanker, který jim zrovna přivezl zásoby. To už byl úplně jiný pes – přivětivé zacházení, dostatek žrádla a vody udělalo divy a čtyřnohý pasažér začal vypadat spokojeně. Nyní je v péči útulku, který spravuje respektova­ná organizace Watchdog Thailand.

Jak se zvíře ocitlo tak daleko na moři, to nikdo neví. Nejpravděp­odobnější je teorie, že spadl z některé z rybářských lodí. (kro)

 ?? Foto: ČTK ?? Zachráněný Psí plaváček poté, co se dostal na pevninu.
Foto: ČTK Zachráněný Psí plaváček poté, co se dostal na pevninu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia