Dnes Prague Edition

Dozorčí rada TSK se chystá odvolat ředitele Smolku

-

hotovost. PRAHA Dozorčí rada Technické správy komunikací (TSK) na svém dnešním jednání odvolá ředitele a předsedu představen­stva Petra Smolku (na snímku). Uvedl to náměstek primátora Adam Scheinherr. Podle informací serveru Zdopravy.cz bude novým ředitelem TSK bývalý šéf Českých aerolinií Josef Synčák.

TSK je akciová společnost vlastněná hlavním městem, která má na starosti mimo jiné správu a opravu komunikací.

Na Smolkovo odvolání se včera při jednání zastupitel­ů zeptal Scheinherr­a opoziční zastupitel Václav Bílek (ANO). „Co se týká TSK, tak to nebudu komentovat,“řekl na jeho dotaz Scheinherr.

Později zaslal ČTK své vyjádření. „Pro zachování kontinuity jsme v prvních měsících ponechali v čele pana Smolku a čekali, zda najdeme společnou řeč nad strategií, způsobem, jak firma fakticky vykonává své povinnosti, i v informován­í a vztahu k Pražanům a samotným zaměstnanc­ům TSK. To se nestalo, a proto do čela této společnost­i navrhujeme profesioná­lního manažera, který v minulosti již jasně prokázal, že umí věci v jemu svěřené firmě měnit k lepšímu,“uvedl Scheinherr.

Smolka se do čela společnost­i dostal v roce 2017. Ve vedení firmy nahradil tehdejšího šéfa Ladislava Pivce, který byl odvolán poté, co kvůli zakázkám zasahovala na TSK policie.

Současné vedení Prahy provedlo v dozorčí radě společnost­i v uplynulých měsících několik změn. V březnu byl například odvolán člen rady a někdejší místostaro­sta Prahy 8 Matěj Fichtner (ANO) a Jiří Tumpach (za ANO). Naopak zvolen do rady byl naposledy radní Prahy 7 Ondřej Mirovský (Zelení).

Magistrátn­í koalice Pirátů, Prahy sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN) postupně mění členy orgánů městských společnost­í. Změny se dotkly například dopravního podniku, kde byl vyměněn i generální ředitel, Pražských služeb nebo firmy Pražská vodohospod­ářská společnost. (ČTK)

 ??  ?? Správci komunikací v nelibosti Politikům ve vedení města se nelíbí práce ředitele TSK, pražské akciové společnost­i, která má kromě jiného na starosti správu a opravy ulic. Ilustrační foto: Yan Renelt, MAFRA
Správci komunikací v nelibosti Politikům ve vedení města se nelíbí práce ředitele TSK, pražské akciové společnost­i, která má kromě jiného na starosti správu a opravy ulic. Ilustrační foto: Yan Renelt, MAFRA
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia