Dnes Prague Edition

Na Prague Open nebude chybět žádné české eso

Jedničkou turnaje je Karolína Plíšková, Petra Kvitová dorazí na dětský den

- Petr Procházka reportér MF DNES

PRAHA Kristýna Plíšková se včera připravova­la na antukových kurtech Sparty a během tréninku se dozvěděla příjemnou zprávu. Protože se odhlásila Ruska Jevgenija Rodinová, nemusí zítra nastoupit do kvalifikac­e a naskočí rovnou do hlavní soutěže.

Tenisový turnaj J&T Banka Prague Open tak nabídne divákům v akci obě sestry Plíškovy, slavnější Karolína bude na Spartě nasazenou jedničkou.

Podnik s dotací 250 tisíc amerických dolarů se hraje od pondělí do soboty, kvalifikac­e proběhne o víkendu. Turnaj je znovu nesmírně vstřícný k divákům, kteří při bezplatném vstupu mohou fandit kompletní české špičce.

Do areálu dorazí dokonce i Petra Kvitová, i když v pavouku turnaje bude chybět a svůj loňský titul nebude obhajovat. „Máme radost, že v pondělí ozdobí svou přítomnost­í tradiční dětský den,“uvedla ředitelka turnaje Petra Černošková. „Vyfotí se s dětmi, rozdá podpisy. Slíbila, že určitě přijde.“

Na kartě pro hlavní soutěž figurují Karolína Plíšková, Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová, Markéta Vondroušov­á a Lucie Šafářová, která se bude loučit s bohatou kariérou a od pořadatelů obdržela divokou kartu. Včera přibyla i zmíněná Kristýna Plíšková.

V kvalifikac­i se porvou o šanci Karolína Muchová, Marie Bouzková, Tereza Smitková, Tereza Martincová, Anastasia Zarycká, Denisa Allertová a Barbora Štefková.

To je skutečně bohatý seznam českých tenistek.

„Největším lákadlem na turnaji bude bývalá světová jednička Karolína Plíšková. Už jednou turnaj vyhrála, loni se musela kvůli zranění odhlásit, snad jí to vyjde letos,“vyhlíží Černošková.

Diváky by měly zahřívat i výkony sympatické bojovnice Lucie Šafářové, která se v rámci rozlučky s úspěšnou sportovní dráhou představí v singlu i v deblu.

Na svůj start se svědomitě připravuje. „Lucka Šafářová si zaslouží pěknou rozlučku. Její kariéra byla úžasná. Věříme, že ji diváci přijdou podpořit a zatleskat jí. Je velká profesioná­lka, její vystoupení bude stoprocent­ní,“podotkla Petra Černošková.

Divoká karta pro šampionku

Do Prahy bohužel nedorazí dříve ohlášená Američanka Bethanie Matteková-Sandsová, deblová parťačka Šafářové. Nestihla doléčit své zranění a její místo zaujme Barbora Štefková. Dalšími zajímavými páry pro čtyřhru jsou obhájkyně titulu Květa Peschkeová s Nicole Melicharov­ou či Strýcová s Vondroušov­ou.

Ze zahraniční­ch hráček budou v singlovém pavouku figurovat třeba Anastasija Sevastovov­á, Wang Čchiang, Belinda Bencicová, Danielle Collinsová či Camila Giorgiová. Divokou kartu na poslední chvíli obdržela dvojnásobn­á grandslamo­vá šampionka Světlana Kuzněcovov­á.

Fanoušci se na Spartu nejlépe dostanou kyvadlovou dopravou od stanice metra Nádraží Holešovice. I letos bude přístup do areálu volný, za peníze se půjde pouze na finále. „Lístky na něj se vyprodaly za jedno dopoledne. Mělo by být plno a já doufám, že diváci si po celý týden jako v předešlých letech najdou do Stromovky cestu, přijdou se podívat na krásný tenis a podpořit české holky,“věří Petra Černošková.

Strašákem pro turnaj je vrtošivé počasí, které by v nejbližšíc­h dnech mělo nad Prahu přivolat déšť.

A ten tenisté zásadně neradi.

 ?? Foto: Adolf Horsinka, MAFRA ?? Jednička Karolína Plíšková bude na kurtech Sparty nasazenou hráčkou číslo 1. Snad si zlepší náladu po včerejšku, kdy pozdě večer vypadla ve Stuttgartu po třísetové bitvě s Běloruskou Azarenkovo­u. Lucie Šafářová Barbora Strýcová
Foto: Adolf Horsinka, MAFRA Jednička Karolína Plíšková bude na kurtech Sparty nasazenou hráčkou číslo 1. Snad si zlepší náladu po včerejšku, kdy pozdě večer vypadla ve Stuttgartu po třísetové bitvě s Běloruskou Azarenkovo­u. Lucie Šafářová Barbora Strýcová
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia