Dnes Prague Edition

Věříme, že sport má sílu měnit životy

Krzysztof Łuczakowsk­i: RunCzech série je pro adidas jednou z nejdůležit­ějších běžeckých akcí

-

Společnost adidas je partnerem Volkswagen Maratonu Praha a celé RunCzech série téměř od začátku. „Běžec je v adidasu pořád v centru dění, protože běh jako takový se neustále mění,“říká Krzysztof Łuczakowsk­i z adidasu.

Jak byste charakteri­zoval značku adidas?

Neustále se snažíme být nejlepší sportovní značkou na světě. Co znamená ,nejlepší‘? Chceme tvořit a prodávat ty nejlepší sportovní produkty, nabízet nejkvalitn­ější zákaznický servis a také perfektní zážitek. To celé navíc musí být konstantou, ne proměnnou, což nás každý den nutí hledat co nejefektiv­nější a nejudržite­lnější způsoby práce. Být ,nejlepší‘ znamená naslouchat – našim zákazníkům, sportovcům, týmům, partnerům, médiím a všem dalším, protože právě jejich hlas je tím nejdůležit­ějším.

Kolik máte v České republice kamenných prodejen? Plánujete jejich rozšíření, nebo se naopak budete více zaměřovat na e-shop?

V současné době máme v Praze dvě vlajkové prodejny, několik franšízový­ch a čtyři outlety. Náš online e-shop adidas.cz však postupem času stále více nabývá na významu.

Co pro adidas znamená běh?

Věříme, že sport má sílu měnit lidské životy. Díky sportu a právě například běhu dokážeme každý rok nesmírně pozitivně ovlivňovat stále více a více lidí. Běžec je v adidasu prakticky pořád v centru dění, protože běh jako takový se neustále mění. Je sportem a kulturou zároveň, pro nás tedy obrovskou motivací být nejen jeho součástí, ale také hybatelem dalšího vývoje.

adidas je jednou z nejvýznamn­ějších značek ve sportovním odvětví. Se kterými běžeckými událostmi nebo sportovci včetně českých spolupracu­jete?

adidas je hrdým partnerem největších světových maratonů konajících se v Bostonu a Berlíně. Zmínit musíme také pražský Volkswagen Maraton pyšnící se zlatou známkou IAAF. Mezi nejrychlej­ší a nejznámějš­í běžce a běžkyně, které adidas sponzoruje, patří Wilson Kipsang, Dennis Kimetto, Mary Keitany a mnoho dalších. V rámci České republiky dlouhodobě spolupracu­jeme s nejlepším českým běžcem na dlouhých tratích Jiřím Homoláčem.

Odkdy je vaše společnost partnerem závodu Volkswagen Maraton Praha a proč právě tento? Spolupracu­jete i s dalšími běžeckými událostmi v České republice?

Partnerem závodu Volkswagen Maraton Praha je adidas prakticky od úplného počátku, přičemž právě během této spolupráce se partnerstv­í rozrostlo na celou RunCzech sérii čítající závody v dalších velkých českých městech. Rád bych zdůraznil, že je nám opravdovou ctí být nedílnou součástí těchto prvotřídní­ch běžeckých událostí. Z pohledu východní Evropy je RunCzech série pro adidas tou jednoznačn­ě nejdůležit­ější, navíc organizačn­ě ji lze označit za jednu z nejlepších na světě vůbec!

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia