Dnes Prague Edition

Historie RunCzech a adidas společně

-

RunCzech a adidas jsou dvě společnost­i, které ze srdce věří v sílu běhu. Neustále hledají cesty, jak zlepšit zkušenost s běháním pro všechny – elitní atlety i volnočasov­é běžce. Symbolem jejich společných hodnot je podle očekávání sportovní oblečení. Pro závody RunCzech byla vytvořena speciální bota RunCzech. Ve spolupráci s adidasem jsou v nabídce také závodní trička. adidas jako jeden z hlavních partnerů RunCzech má exkluzivní eventovou kolekci triček k osmi závodům.

Důležitá data: 1995 – První ročník Pražského mezinárodn­ího maratonu.

2000 – Prague Internatio­nal Marathon se stává součástí adidas Marathon Series a zařazuje se tak mezi města jako Boston, Berlín, Milano, Rotterdam.

2010 – Prague Internatio­nal Marathon (PIM) se mění na RunCzech. Díky prvnímu regionální­mu maratonu v Olomouci přibývají další závody v Ústí nad Labem, Českých Budějovicí­ch, Karlových Varech a Liberci.

2010 – Rekord Volkswagen Maratonu Praha zaběhnutý Keňanem Eliudem Kiptanuiem za 2:05:39.

2013 – Otevření nového konceptu běžeckého centra pod názvem Running Mall. Hlavní a zároveň jediné běžecké produkty, které jsou v obchodě k dostání, jsou od firmy adidas. Do Running Mallu zajde ročně přes 65 tisíc lidí. Mají možnost si zasportova­t, zacvičit si jógu, nechat si poradit nebo zakoupit kvalitní běžecké potřeby.

2014 – RunCzech a adidas společně založily elitní běžecký tým RunCzech Racing, jehož součástí je i světová rekordmank­a Joyciline Jepkosgei a dalších 25 velkých maratonský­ch talentů. Mezi nimi nechybí řada českých závodníků a závodnic. Ti reprezentu­jí RunCzech a adidas po celém světě a zároveň sdílejí hodnoty Emila Zátopka, jako je svoboda, odvaha, vytrvalost a přátelství.

2016 – Všechny závody RunCzech obdržely vyznamenán­í sedmi zlatých známek (IAAF Gold Label) a zařadily se mezi světové na úrovni maratonů v Londýně, Berlíně či New Yorku.

2016 – Závodníci mají exkluzivní možnost pořídit si běžecké boty značky adidas s logem RunCzech.

2019 – Slaví se výročí čtvrtstole­tí od prvního Volkswagen Maraton Praha. Jako dárek k 25 letům dostanou všichni běžci kvalitní adidas bundy.

 ??  ?? Volkswagen Maraton Praha, 2007. Zdroj: RunCzech
Volkswagen Maraton Praha, 2007. Zdroj: RunCzech

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia