Dnes Prague Edition

Kamiq bude stát víc než scala, vyjde na 380 tisíc

-

PRAHA Škoda Kamiq bude na českém trhu stát od 379 900 Kč, což je o 10 tisíc více než příbuzná Škoda Scala. Nejmenší SUV od mladoboles­lavského výrobce již lze objednávat, první vozy se k zákazníkům dostanou v září.

Proti hatchbacku Scala, který vychází ze stejné podvozkové platformy, má model Kamiq již v základu střešní nosiče, devět airbagů a aktivní ochranu cestujícíc­h včetně nouzového brzdění a detekce chodců. Základní benzinový motor 1,0 TSI poskytuje výkon 70 kW.

Automobilk­a tímto modelem vstoupí na trh malých městských SUV, kde dosud chyběla. Segment, kam patří například

Peugeot 2008 nebo Renault Captur, roste tempem kolem 30 procent ročně. Kamiq, který je určen primárně pro Evropu, míří na zákazníky mladšího věku. Tomu odpovídá i vybavení, například permanentn­í připojení k internetu, přičemž pro funkčnost služeb již není potřebný datový tarif. Nově je datové připojení hrazeno dodavatele­m, nikoliv zákazníkem.

Po náběhu výroby chce mladoboles­lavská automobilk­a v tuzemsku prodávat kolem 10 tisíc kamiqů ročně. V Evropě by to mohlo být kolem 100 tisíc aut. Kamiq vedle velkého kodiaqu a středně velkého karoqu třetím SUV Škody. (ČTK)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia