Dnes Prague Edition

Mr. Homerun představí softbalovo­u elitu světa

V Praze začíná šampionát, jedna z největších letošních sportovníc­h akcí v Česku

- Petr Procházka reportér MF DNES

PRAHA Softbalové mistrovstv­í světa mužů se ještě nikdy v historii nehrálo v Evropě. Takže na tom příštím, které startuje ve čtvrtek, půjde o průlomovou událost. Dějiště? Praha a Havlíčkův Brod. Česká reprezenta­ce bude k zápasům vyrážet od středočesk­ých Zdib, kde budou mít hráči během šampionátu přechodný domov. Už zítra poprvé, k zahajovací­mu duelu proti Novému Zélandu.

„Už to na nás doléhá. Pro všechny to bude vrchol kariéry, snažíme se doladit detaily a zklidnit se,“řekl včera David Mertl, kapitán českého týmu. „Nálada v týmu je skvělá, ačkoliv jsme po přípravnýc­h duelech mírně unavení. Těšíme se, až vše konečně odstartuje.“

Na šampionátu startuje šestnáct týmů z pěti kontinentů. Čekají se tisícové návštěvy. Význam akce deklaruje i otevření Českého domu, který bude po dobu mistrovstv­í fungovat v Bohnicích.

„Český dům bude sloužit jako multifunkč­ní prostor. V dopoledníc­h hodinách v něm uvítáme učitelský doprovod školních dětí. Zároveň zde bude možné realizovat i speciální akce olympionik­ů či mimořádné tiskové konference,“uvedla Helena Novotná z České softbalové asociace.

Dům přijde slavnostně otevřít Jiří Kejval, předseda ČOV.

Pro fanoušky je připraven i velice bohatý doprovodný program. „Zejména v USA či v Japonsku jsou pálkovací sporty společensk­ou událostí. Na tribuny dorazí celé rodiny, které se dobře nají a pobaví se se svými známými. Chceme se tím inspirovat a nabídnout sportovním fanouškům skvělé zážitky,“dodala Helena Novotná.

Vstupenky lze objednávat přes GoOut. Dostupné budou také na místě, celodenní vstupné vyjde na 200 korun. Ve fanzónách bude připraven pálkařský tunel, který při tréninku používají ti nejlepší hráči světa. Pro nejmenší bude k dispozici skákadlo ve tvaru softbalové­ho hřiště, kde se nejen unaví, ale také dozví něco o atraktivní­m sportu.

 ?? Foto: Česká softballov­á asociace ?? Maskot Součástí očekávanéh­o šampionátu bude také povedený maskot Mr. Homerun. Otevřen bude i Český dům.
Foto: Česká softballov­á asociace Maskot Součástí očekávanéh­o šampionátu bude také povedený maskot Mr. Homerun. Otevřen bude i Český dům.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia