Dnes Prague Edition

Nenápadná ikona z Česka

-

se ale stává ikonou Bruins. V NHL za ně hraje nepřetržit­ě od roku 2007. V současném týmu je jedním z pětice hráčů, kteří slavili Stanley Cup před osmi lety. Zmíněná asistence z poslední řežby proti St. Louis znamenala jeho, Krejčího 102. bod v play off, čímž v klubových statistiká­ch dorovnal legendární­ho Phila Esposita.

Krejčí je stálicí nenápadně kupící desítky bodů a oblíbencem fandů. „Když jsem byl na procházce s dcerou, všimla si lidí v dresech a ptala se: Tati, proč mají na zádech tvoje jméno?“vyprávěl Krejčí nedávno pro The Athletic.

Renomovaný server jej v Bostonu – kde mimo jiné sídlí slavní baseballis­té Red Sox a na předměstí i úspěšný fotbalový klub New England Patriots – dokonce staví na podobnou úroveň jako třeba quaterback­a Toma Bradyho. „Ale NFL nebo baseball jsou v Americe pořád na jiném levelu,“prohodí Krejčí. „Nemyslím si, že by mě lidé poznávali na ulicích,“dodává skromně. Nyní však Boston žije Stanley Cupem. Ulice od hokejové TD Garden do Downtownu nebo přes most do Charlestow­nu lemují sloupy, na nichž visí vlajky s portréty hokejistů. „A když jsme byli s Davidem v restauraci, chodili za ním lidé a slušně nasbíral Krejčí v základní části NHL, čímž vyrovnal deset let staré osobní maximum. ho žádali o společnou fotku,“přisadí historku otec Zdeněk. „David je playmaker, a to lidé ocení. Baví se tím, jak dokáže časovat přihrávky. Obloučky, žabičkou, to je jeho.“Přesně to současnou oporu Bostonu učil jeho otec jako první trenér v rodném Šternberku. „Odjakživa jsme to řešili, že je hezčí pěkná přihrávka než nějaký ušmudlaný gól. A to má v sobě zakódované,“usměje se Krejčí senior. K tomu si připočtěte synovu rozvahu, týmovost a věrnost černožlutý­m barvám. V klubu by rád dodržel štědrou smlouvu (7,25 milionu dolarů ročně), která mu platí ještě dva roky. Je to gáže za práci, kterou Krejčí svědomitě odvádí. A se Stanley Cupem nad hlavou to může potvrdit. zvládl v play off NHL, z Čechů je lepší jen Jágr a Eliáš.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia