Dnes Prague Edition

Překvapíme písněmi i vtipy, líčí kapela

- Václav Hnátek redaktor MF DNES Foto: Archiv MF DNES

HRADEC KRÁLOVÉ Britská rocková kapela Bring Me the Horizon bude jednou z hvězd letošního Rock for People. Na festivalu v Hradci Králové se představí ve čtvrtek 4. července před půlnocí. Rozhovor poskytl baskytaris­ta Matt Kean.

Začínali jste jako metalcorov­á kapela, vaše poslední deska však od toho žánru nemůže být vzdálenějš­í. Jaká byla cesta, kterou jste ušli?

No, ono je to patnáct let od první nahrávky, tak je asi docela přirozené, že máme nějaký vývoj. Nevnímám to jako něco divného.

Má to vliv na vás jako baskytaris­tu? Nenudíte se třeba při stále více elektronic­ké muzice?

To ne. Pořád se na té hudbě podílím také jako spoluautor, takže si tam najdu věci, které mě baví. Nemám potřebu se předvádět.

Na co se můžeme těšit na Rock for People?

Doufám, že na něco, co jste ještě neviděli.

Váš spoluhráč Oliver Sykes je proslavený svými tetováními. Docela kontrastně působí, že třeba vy prý nemáte žádné. Nebo ano?

Mám jich pár, ale jsou udělaná bílým inkoustem. Takže si jich pravděpodo­bně jen nevšimnete.

Vaší kapele se povedl výborný fór, když jste předstíral­i, že pojedete na společné turné s Justinem Bieberem. Jak to vzniklo?

Myslím, že někdo prostě vyrobil ten plakát, na kterém stálo, že budeme jako hosté na britské části Bieberova turné, a pak nám ho poslal s tím, jestli ho z legrace nebudeme sdílet. A tak jsme to udělali.

Vy vůbec děláte rád vtipy a různé kanadské žertíky! Vzpomenete si na nejlepší kousek, jaký se vám povedl?

Těžko říct, protože nějaké fóry vymýšlíme každou chvíli. Ale jednou jsme s kamarádem předstíral­i rvačku, natočili ji a to video dali na internet. A lidi se pod tím začali hádat a stranit jednomu nebo druhému z nás. To se myslím docela povedlo.

A prozradíte, jaký další žertík chystáte? Do článku, který vyjde česky, to můžete říct.

To nemůžu! Hlavně proto, že vtipy přicházejí až ve chvíli, kdy vás napadnou. Nechte se překvapit.

 ??  ?? Matt Kean Baskytaris­ta Bring Me the Horizon.
Matt Kean Baskytaris­ta Bring Me the Horizon.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia