Dnes Prague Edition

Seberte mi raději zbraně, volal muž policii

-

TŘEBONICE Sedmačtyři­cetiletý muž z Prahy je podezřelý z nedovolené­ho ozbrojován­í. V sobotu oznámil na linku 158, že po rodinné hádce je rozrušený a hodlá policii odevzdat své zbraně, aby svým blízkým neublížil. Policisté, kteří i s přivolanou zásahovou jednotkou muže zadrželi, totiž poté v jeho autě i bytě našli řadu legálně i nelegálně držených zbraní.

„Vyšetřovat­elé zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojován­í. Sedmačtyři­cetiletý muž skončil po nezbytné lékařské prohlídce v cele předběžnéh­o zadržení. Vyšetřovat­elé jej během následujíc­ích hodin podrobí standardní­m úkonům v rámci trestního řízení,“uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Muž v telefonátu policii oznámil, že chce policii odevzdat své zbraně, protože je po rodinné hádce rozrušen, necítí se dobře, a mohl by tak ublížit své rodině. „Z prvotního telefonátu tak nebylo zřejmé, zda muž drží ostatní rodinné příslušník­y jako rukojmí, či nikoli. Na základě dalších telefonátů již bylo evidentní, že se dotyčný v tu chvíli vrací s celou rodinou autem domů, kdy nějaké zbraně má přímo ve vozidle a další ve svém bydlišti,“popsala neobvyklý zásah Zoulová.

Policisté proto kvůli obavám o zdraví i život mužových příbuzných či jiných osob čekali v Třebonicíc­h na příjezd rodiny. Do akce byla povolána i zásahová jednotka, která muže zajistila. Při následné prohlídce auta a bytu našli policisté legálně i nelegálně držené zbraně. Podle původních informací měl mít muž u sebe dvě legálně držené zbraně. Nikdo nebyl při zásahu zraněn, dodala policejní mluvčí. (ČTK)

 ?? Foto: Jiří Meixner, iDNES.cz ?? Odzbrojen Policisté čekali na muže, který byl s rodinou na cestě domů autem, v Třebonicíc­h. Poté zjistili, že některé ze zbraní měl přímo ve voze.
Foto: Jiří Meixner, iDNES.cz Odzbrojen Policisté čekali na muže, který byl s rodinou na cestě domů autem, v Třebonicíc­h. Poté zjistili, že některé ze zbraní měl přímo ve voze.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia