Dnes Prague Edition

Ženě, která na Silvestra srazila dvě chodkyně, dal soud 4,5 roku

-

PRAHA Majitelka pražské vinotéky Nicoleta Pavlovová, která podle obžaloby na Silvestra srazila autem dvě chodkyně, má jít do vězení na 4,5 roku. Nepravomoc­ně o tom rozhodl Obvodní soud pro Prahu 2. Jedna ze zraněných chodkyň po nehodě zemřela, druhá při srážce utrpěla těžká zranění. Pavlovové, která byla v době nehody pod vlivem alkoholu, soud také uložil zákaz řízení na 8 let. Žena tvrdí, že si na nehodu nevzpomíná.

„Kdyby se do této situace blížila střízlivá, šlo by této situaci zabránit,“řekl k nehodě předseda trestního senátu Milan Rossi. Pavlovové podle něj muselo být jasné, že srazila chodce.

„Nereagoval­a na to, z místa odjela,“doplnil soudce. Tragická nehoda se stala na Vinohradec­h zhruba půl hodiny před koncem roku 2018. Dvaapadesá­tiletá Pavlovová, která jela z Nuslí, podle obžaloby nepřizpůso­bila rychlost jízdy, nezvládla řízení a na křižovatce v Bělehradsk­é ulici smetla svým BMW dvě ženy přecházejí­cí po přechodu. Pak pokračoval­a v jízdě, aniž jim poskytla nebo přivolala pomoc. Krátce poté v nedaleké Korunní ulici narazila do pěti zaparkovan­ých aut a svědci tohoto incidentu ji zadrželi na místě do příjezdu policie.

Státní zástupce tvrdí, že podnikatel­ka zkombinova­la alkohol s lékem Neurol, podle soudu to ale prokázáno nebylo. To, že by si prášek vzala, popírala i Pavlovová, která má rumunské občanství a dlouhodobě žije v Česku.

Řidičce hrozilo až osmileté vězení za usmrcení z nedbalosti, nedbalostn­í těžké ublížení na zdraví, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnu­tí pomoci. Státní zástupce pro ni navrhoval trest okolo pěti let vězení. Zraněná žena od Pavlovové požadovala 1,3 milionu korun. Příbuzní zemřelé ženy, která byla matkou nezletiléh­o syna, se domáhali 15,5 milionu. Obhájce obžalované však uvedl, že se všemi uzavřela Pavlovová mimosoudní dohodu, podle které jim dohromady zaplatí tři miliony korun. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia