Dnes Prague Edition

Czech Press Photo Cena pro snímek fotoreport­éra MF DNES

-

Žena a živly Fotoreport­éři MF DNES v letošním ročníku soutěže novinářské fotografie Czech Press Photo získali několik významných cen. Tento snímek Michala Růžičky nazvaný Řidička tramvaje se marně snaží přehodit kolej během nenadálé průtrže mračen získal první cenu v kategorii Každodenní život. Michal Růžička snímek pořídil v Praze u Anděla letos 6. června.

Čtyři tisíce fotografií a videí od dvou set sedmdesáti autorů. Mezinárodn­í porota jubilejníh­o, 25. ročníku soutěže Czech Press Photo měla z čeho vybírat.

A rozhodla, že titul Fotografie roku 2019 získal symbolický snímek z demonstrac­í na Letenské pláni od Lukáše Bíby z mediálního domu Economia.

Slavnostní ceremoniál předání cen Czech Press Photo se konal včera na Staroměsts­ké radnici v Praze. „Vítězná fotografie jedné z masových demonstrac­í proti českému premiérovi je symbolem složité politické i společensk­é situace v zemi. Třicet let po pádu komunismu je společnost opět rozdělena: na jedné straně dochází k vášnivým protivládn­ím protestům a na straně druhé si vládní strana udržuje nejvyšší preference. Vítězný snímek obsahuje emoce i klade otázky, a to jednoduchý­m, působivým a do paměti na první pohled vrývajícím se způsobem,“uvedla za porotu Daniela Mrázková.

V soutěži výrazně uspěli také fotoreport­éři mediálního domu MAFRA, a. s., tedy vydavatele deníku MF DNES. V některé z osmi kategorií skončili na stupních vítězů Michal Růžička, Dan Materna, Jan Zátorský a Petr Topič.

Vítězné a další vybrané fotografie 25. ročníku soutěže Czech Press Photo budou vystaveny ve dnech 23. listopadu 2019 až 30. ledna 2020 v Křížové chodbě a v Rytířském sále Staroměsts­ké radnice v Praze. (red)

 ?? Foto: Michal Růžička, MAFRA ??
Foto: Michal Růžička, MAFRA
 ??  ?? pražské Letenské pláni
LIDÉ, O KTERÝCH SE MLUVÍ. 3. místo: Petr Topič, MAFRA: Vláda ČR se seznamuje s kůrovcovou kalamitou
pražské Letenské pláni LIDÉ, O KTERÝCH SE MLUVÍ. 3. místo: Petr Topič, MAFRA: Vláda ČR se seznamuje s kůrovcovou kalamitou
 ??  ?? ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ: 1. místo: Petr Topič, MAFRA, Ptačí hlídka
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ: 1. místo: Petr Topič, MAFRA, Ptačí hlídka
 ??  ?? ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. 3. místo: Dan Materna, MAFRA: Kontroverz­ní lov holubů v Českém Brodě
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. 3. místo: Dan Materna, MAFRA: Kontroverz­ní lov holubů v Českém Brodě
 ??  ?? FOTOGRAFIE ROKU 2019. Lukáš Bíba, Economia: Demonstrac­e proti premiéru Andreji Babišovi na
FOTOGRAFIE ROKU 2019. Lukáš Bíba, Economia: Demonstrac­e proti premiéru Andreji Babišovi na
 ??  ?? CENA APF A ERA – PROJEKT 101.
Petr Topič, MAFRA: Valašští čerti a démoni
CENA APF A ERA – PROJEKT 101. Petr Topič, MAFRA: Valašští čerti a démoni
 ??  ?? REPORTÁŽ. 3. místo Jan Zátorský, MAFRA: Chasidská svatba
REPORTÁŽ. 3. místo Jan Zátorský, MAFRA: Chasidská svatba

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia