Dnes Prague Edition

Magistrát prověří úpravy Radlické radiály

-

PRAHA Město prověří několik úprav navržených občanskými iniciativa­mi pro možné změny projektu Radlické radiály. Stavba má propojit vnější a vnitřní silniční okruh na jihozápadě metropole. Praha současně bude pokračovat v územním řízení pro povolení stavby.

Minulé vedení magistrátu si u ČVUT objednalo studii hodnotící dopady stavby radiály na dopravu. Problemati­cké bude podle ní například napojení plánované silnice na Městský okruh a Barrandovs­ký most. To je jedním z podnětů, který magistrát prověří.

Dalšími jsou změny mimoúrovňo­vých křižovatek Jinonice, Butovice a Řeporyjská s cílem ochránit okolní rezidentní čtvrti před zvýšeným průjezdem aut. Město nechalo zpracovat technickou studii spojení dvou z plánovanýc­h tunelů v Jinonicích a Butovicích, pracovní skupina s tímto řešením souhlasila. Dále nechá magistrát zpracovat urbanistic­kou studii, která prověří zakrytí silnice v sídlišti Botanica.

Město chce souběžně s tím připravit opatření, která sníží dopravu v oblasti Radlické, Plzeňské a Vrchlickéh­o a v obytných čtvrtích Jinonic, Malvazinek a Košíř.

Město před časem představil­o úpravy plánované části Městského okruhu zvané Vlasta navazující na Pelc-Tyrolce na tunel Blanka. „To samé se pokusíme udělat u Radlické radiály,“uvedl náměstek primátora Adam Scheinherr (Praha sobě). „Věřím, že tento postup nezpomalí proces přípravy, ale že ho může naopak zrychlit,“řekl dále.

Investiční odbor magistrátu nyní dostane rok a půl na to, aby jednotlivé návrhy prověřil prostředni­ctvím studií, které budou zahrnovat odhad nákladů. Zároveň bude pokračovat územní řízení, které začalo v lednu loňského roku a kvůli velkému množství připomínek a námitek stále neskončilo. (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia