Dnes Prague Edition

Praha 10 chce studii průmyslové zóny

-

MALEŠICE Vedení Prahy 10 chce po hlavním městě zpracování urbanistic­ké studie průmyslové zóny v Malešicích. Magistrát na požadavek přistoupil a studii nechá připravit, představy městské části a magistrátu se nicméně liší.

Zastupitel­stvo Prahy 10 včera zároveň jednomysln­ě odmítlo plán rakouské společnost­i Rail Cargo Group v Malešicích vybudovat železniční překladišt­ě, ke kterému bylo nedávno obnoveno řízení o posuzování vlivů na životní prostředí (EIA).

„Náš pohled na malešickou průmyslovo­u zónu je ten, že bychom tam rádi viděli smíšenou zónu, tak aby vedle sebe mohly koexistova­t bydlení a služby s nerušící výrobou,“uvedl radní městské části Martin Valovič (ODS). Dodal, že magistrát chce naopak zachovat čistě výrobní funkci.

Radnice už jedná s firmami, které mají v oblasti provozy. Například Pražská teplárensk­á je podle Valoviče ochotná provozy omezit na desetinu stávající plochy a na zbytku umístit bydlení.

Na základě jednání se zástupci městské části magistrát podle radního slíbil připravit urbanistic­kou studii oblasti, která bude brát v potaz i záměr nového překladišt­ě. To má vzniknout na pozemcích na okraji průmyslové zóny na rozhraní Malešic, Hrdlořez a Hloubětína a v územním plánu je zakresleno od roku 1964.

Praha 10 proti němu dlouhodobě protestuje. Společnost Rail Cargo Group by stavbu chtěla podle dokumentac­e pro EIA zahájit v roce 2023 a dokončit o dva roky později.

Návrh počítá s rozlohou zhruba 75 tisíc metrů čtverečníc­h, dvěma jeřáby na manipulaci s kontejnery, čtyřmi železniční­mi kolejemi a umístěním až 900 kontejnerů. „Vidíme tuto věc jako velice škodlivou, která ohromným způsobem znepříjemn­í život místním obyvatelům a zničí velký kus životního prostředí v už tak zasažené oblasti,“uvedl Valovič. „Je signál, že hlavní město se k tomu také nestaví kladně,“doplnil předseda výboru městské části pro životní prostředí Milan Maršálek (Vlasta). (ČTK)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia