Dnes Prague Edition

Ten, který

-

lize odchytal jediný zápas. Vydělává si na Slovensku.

Martina znám od plenek, protože je Příbramák. Vyčítal jsem jeho tátovi, že mladého tahá do Slavie nebo do Sparty. Nikde neměl klid. Prospělo mu až to, že zakotvil v Dunajské Stredě, daleko od kamarádů. Zklidnil se, dospěl, chytá, je sebevědomý a určitě ho čeká velký přestup.

Největším klenotem je sedmnáctil­etý sparťan Hložek. Už by měl na reprezenta­ční áčko?

Míří tam, ale teď bych mu řekl: Než být v áčku do počtu, radši pomáhej lvíčatům! Fyzicky je ohromně vyspělý, ale když se s ním bavíte, pochopíte, že je to pořád teenager.

Na rozdíl od Sparty ho stavíte na hrot. Proč?

Protože si myslím, že na devítce je užitečnějš­í než na křídle. Mohl by mít ještě lepší čísla, je gólový, má správný instinkt, skoro nekazí. Pokud o něj bude stát Jarda Šilhavý, trenér áčka, Adamovi po štěstí šlapat nebudeme. Vím, že dobrých útočníků nikdy není dost.

Ještě někoho byste doporučil kategorii výš? Michala Sadílka třeba?

Záleží, na jakou pozici. Sáďa hraje v Eindhovenu levého obránce, ovšem sám sebe považuje za středového hráče. Dost mi v listopadu pomohlo, když se nechal přesvědčit, aby v Chorvatsku hrál beka. Podřídil se týmu. Ale výborných krajních obránců má reprezenta­ce dost.

Trochu jste odpověď zamluvil.

Do budoucna určitě. Tak velkého profíka jsem ve dvaceti ještě neviděl. On je válečník, makač, je vycepovaný. Když k němu přijdu na pokoj, má uklizeno jako na vojně. Když ho potkám na chodbě, má u sebe dvě lahve vody, aby nezanedbal pitný režim. I já odešel z domova ve třinácti, ale jen z Dražovic u Sušice na internát do Plzně. Jak já fňukal! Sáďa přestoupil ze Slovácka do Eindhovenu, nikoho neznal, nedomluvil se, všechno si musel vybojovat sám... Smekám!

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia