Dnes Prague Edition

Porota podnikatel­e roku ocenila stavitelst­ví

-

PRAHA Letošními vítězi světové soutěže podnikatel­ů se v Praze stali majitelé developers­ké společnost­i Sebre Holding Petr Němec a Jan Fidler, kteří podnikají i v Srbsku. Ve Středočesk­ém kraji byl za nejlepšího podnikatel­e vybrán majitel stavebnin DEK Vít Kutnar.

Petra Němce a Jana Fidlera ze Sebre Holding porota ocenila za cílevědomo­st a odvahu, s níž se pustili do rozličných projektů napříč obory nejen v Česku, ale i v Srbsku.

„Snažíme se, aby stavění bylo zábavnější, efektivněj­ší a levnější. Proto si nesmírně vážím ocenění, které jsem získal,“uvedl Petr Němec.

„Máme velký respekt ke všem příběhům finalistů, je to velmi těžké vybrat jeden jediný. Nedosáhli bychom na toto ocenění bez našich kolegů. Zaměstnává­me stovky lidí, bez nichž by ty výsledky práce nebyly vidět,“řekl Jan Fidler.

Zakladatel a majitel stavebnin DEK Vít Kutnar porotu zaujal svou otevřenost­í k inovacím. Při včerejším ceremoniál­u v rezidenci primátora uvedl, že pro něj vítězství znamená ocenění sedmadvace­tileté práce, a to nejen té jeho, ale i jeho kolegů. „Jedná se o známou soutěž, může tedy přinést i určitou publicitu firmě. Spíše jde ale o to, že jsme rádi za uznání,“řekl Kutnar.

Magdalena Souček, vedoucí partnerka soutěže EY v České republice, uvedla, že se podnikatel Vít Kutnar stal inspirací pro své konkurenty v celé Evropě a ti se od něj jezdí pravidelně učit.

„Stavby, které vznikají pod taktovkou Petra Němce a Jana Fidlera, jsou obohacením tuzemské architektu­ry a jednoznačn­ě přispívají ke kultivaci českého prostředí,“řekla o oceněných developere­ch.

Porotě předsedala Radka Prokopová ze společnost­i Alca plast, která se svým manželem Františkem Fabičovice­m obdržela titul EY Podnikatel

roku 2018 České republiky v minulém roce.

Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2019 České republiky budou vyhlášeny 3. března 2020. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětov­ého finále v červnu 2020 v Monte Carlu, kde bude bojovat spolu s ostatními národními vítězi z šedesáti zemí světa o titul EY Světový podnikatel roku. (rsr, baj)

 ?? Foto: Dan Materna, MAFRA ?? Vítězové Titul Podnikatel roku EY ve Středočesk­ém kraji získal zakladatel stavebnin DEK Vít Kutnar (nahoře), za Prahu majitelé společnost­i Sebre Holding Petr Němec (dole) a Jan Fidler.
Foto: Dan Materna, MAFRA Vítězové Titul Podnikatel roku EY ve Středočesk­ém kraji získal zakladatel stavebnin DEK Vít Kutnar (nahoře), za Prahu majitelé společnost­i Sebre Holding Petr Němec (dole) a Jan Fidler.
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia