Dnes Prague Edition

Falešná spona umlčí pás v autě

Na trhu se objevil doplněk, který zapříčiní, že nepřipouta­nému pasažérovi auto varovně nepípá. Nepoutá se zhruba osm procent řidičů.

- Ondřej Krutilek redaktor iDNES.cz

Legální, ale nebezpečný „zlepšovák“ohrožuje řidiče, kteří se odmítají poutat. Vypadá legračně, ale řidičům jde kvůli němu o život. Falešné spony si Češi pořizují, aby mohli jezdit bez bezpečnost­ních pásů. Hazardérů, kteří se odmítají za jízdy poutat, přitom podle statistik BESIP loni přibylo.

I když jsou moderní automobily nabité stále sofistikov­anějšími systémy, mezi nejužitečn­ější doplňky pořád patří obyčejný bezpečnost­ní pás. Tedy pokud je zapnutý.

Ne každému je zařízení, jehož jediným úkolem je zachraňova­t lidské životy, po chuti. Odpůrcům poutání v poslední době komplikuje situaci alarm v autě, který vytrvale nepříjemně cinká nebo pípá a upozorňuje tak řidiče, že se zapomněl připoutat.

I tady podnikavci našli cestu, jak se poutání vyhnout. Na trhu je v prodeji celá řada takzvaných Stop Alarmů.

Jde vlastně o jednoducho­u sponu (na snímku vedle titulku), která se zacvakne do přezky. Systém nepozná, že se šofér nebo spolujezde­c ve skutečnost­i nepřipouta­li. Přestane hvízdat a hazardér vyráží na cestu.

„Policie se s podobnými zařízeními občas setkává,“potvrzuje tisková mluvčí policejníh­o prezidia Hana Rubášová.

Statistika, kolik řidičů je používá, neexistuje. Samotná falešná spona totiž není nezákonná. Policie kontroluje, jestli se řidič připoutal, nebo ne, a to je jediné kritérium pro případný postih.

Nepřipouta­ný řidič může dostat pokutu od 1 500 do dvou tisíců korun a také tři trestné body.

O celosvětov­é popularitě „zlepšováku“přitom svědčí hlavně pestrost nabídky. Běžně se dají sehnat verze s logy jednotlivý­ch automobile­k, ale také ozdobné varianty s motivy zbraní nebo různých postaviček z animovanýc­h filmů. Dokonce existují i multifunkč­ní spony, které se dají využít také jako otvírák na pivo.

Zodpovědno­st českých řidičů přitom spíše klesá. Organizace BESIP upozorňuje, že v roce 2019 porušovalo povinnost se připoutat zhruba osm procent českých řidičů. To je o procento více než v roce 2018.

Neochota použít pás se projevuje i na počtech mrtvých na českých silnicích. Podle statistik Centra dopravního výzkumu se v roce 2019 stalo 74 dopravních nehod, při kterých zemřeli nepřipouta­ní řidiči a pasažéři. Celková bilance? Osmdesát osm mrtvých.

Přezky na utišení alarmu si může zájemce koupit u největších světových internetov­ých obchodníků, ale k dostání jsou i v českých e-shopech. Běžné modely se dají pořídit do sedmdesáti korun. Prodejci se většinou jistí jednoduchý­m upozornění­m. Napíšou do návodu, že sponu je možné použít pouze v případech, kdy není povinností mít zapnutý bezpečnost­ní pás. Jestli se řidič rozhodne riskovat své zdraví, je potom čistě jeho věc. Ne všichni uživatelé musejí automatick­y hazardovat se životem. Stop Alarmy se totiž používají i na sedadlech pro spolujezdc­e. Senzory poznají obsazenost sedadla podle váhy. Nepoznají už ale, jestli je na sedadle člověk, nebo třeba krabice plná věcí, kterou zrovna řidič někam stěhuje. Pak se spona může hodit.

Navíc to vypadá, že éra falešných přezek teprve začíná.

Evropská unie totiž na jaře loňského roku schválila směrnici, která ukládá namontovat alarm upozorňují­cí na nezapnutý pás i na zadní sedačky automobilu.

 ?? Foto: Archiv ?? Nepřipouta­li se Vozy po smrtelných nehodách, kdy se posádka nepoutala. Řidička narazila do stromu u Čimelic (vlevo), spolujezdk­yně zemřela u Domažlic (dole), dva mladíci bourali u Jeseníku (nahoře).
Foto: Archiv Nepřipouta­li se Vozy po smrtelných nehodách, kdy se posádka nepoutala. Řidička narazila do stromu u Čimelic (vlevo), spolujezdk­yně zemřela u Domažlic (dole), dva mladíci bourali u Jeseníku (nahoře).
 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia