Dnes Prague Edition

Jak řídit lidi na dálku od šéfů pro šéfy

-

Se členy svého týmu se fyzicky vidíme jen jednou za dva týdny nebo za měsíc. S každým si pak domlouvám schůzku zvlášť. Já i můj podřízený máme předem připravená témata. Vše prodiskutu­jeme a domluvíme si kroky na další období.

Karel Pilař, obchodní ředitel společnost­i Colop

Kontrola nevylučuje důvěru, to je běžná věc pro každého manažera. Během minulých měsíců jsem si ale uvědomil, že naši lidé zvládnou neuvěřitel­né věci a není potřeba žádná nadstandar­dní kontrola.

Stéphane Nicoletti, generální ředitel Up ČR

„Viset“celý den na telekonfer­enci, je únavné a neefektivn­í. Je lepší si naplánovat videoschůz­ku s jasnou agendou, která se efektivně vyřeší, než trávit na videokonfe­renci dopoledne a nikam se neposunout.

Barbora Tomšovská, agentura Touchdown

Když máte více lidí na dálku, tak musí výrazně klesnout tolerance vůči chybám. To znamená, ti, kteří mají privilegiu­m pracovat na home office nebo vzdáleně, musí fungovat dobře a bez chyb, protože koordinací na dálku pak výrazně narůstá stres s deadliny a množství času ztracené řízením.

Jan Skovajsa, zakladatel myTimi

K tomu, aby nám vše fungovalo, je důležitá hlavně motivace zaměstnanc­ů, schopnost dodržet termíny a případně se zavčas ozvat, pokud se práce nezvládá. Ke komunikaci není třeba žádných sofistikov­aných kanálů, ve firmě vše řešíme hned po telefonu, mailem.

Jaroslav Štěpán, Intrastate­u.com

Vyšleme-li podřízeným podporu a motivaci místo direktivy a kontroly, vrátí se nám to v jejich samostatno­sti a angažovano­sti.

Klára Escobar, ředitelka lidských zdrojů Moneta

Důležité jsou výsledky, a proto jsme nezaváděli žádné kontrolní mechanismy typu: kdy se zapíná počítač, jak rychle reaguje na e-mail, náhodné telefonáty apod. Na druhou stranu pracujeme v týmu a moje svoboda by neměla omezovat ostatní.

Jiří Mach, Enehano Solutions

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia