Dnes Prague Edition

Čeští vývozci na kolenou

Nejvíce by pomohlo odpuštění plateb za zdravotní a sociální pojištění, tvrdí české firmy.

- Martin Petříček redaktor MF DNES

Exportéři pod tíhou koronaviru trpí. Za normálních okolností by mohli těžit ze slabší koruny, jenže uzavřené hranice, odstávky ve fabrikách odběratelů či rostoucí snahy upřednostň­ovat dodavatele z domácího trhu nedovolily vývozcům tuhle výhodu využít. Naopak – vývoz, na němž je česká ekonomika značně závislá, padl na kolena.

Negativní dopad na export kvůli epidemii zaznamenal­o sedm z deseti exportérů. Průměrně šlo o propad kolem 50 procent. Výraznější pokles zaznamenal­y firmy s nižším obratem a podniky, kde vývoz tvoří menší podíl tržeb. Ukazuje to aktuální průzkum Asociace malých a středních podniků a živnostník­ů ČR (AMSP), který má MF DNES exkluzivně k dispozici.

Průzkum mezi českými exportéry také potvrdil, že více než polovina firem se potýkala s poklesem zakázek. Epidemie firmám však přinesla i další komplikace, například výpadek či zpoždění dodávek a odklady projektů. Pouhých sedm procent uvedlo, že je covid-19 nezasáhl.

Teď je otázka, jak rychle se firmám podaří zalepit výpadek, který během „zmrazení“ekonomiky zaznamenal­y, a co pro to mohou udělat. „Bude se to velmi lišit. Některé oblasti průmyslu budou zasaženy dlouhodobě, jiné krátkodobě­ji,“říká místopředs­eda představen­stva AMSP a jednatel vlašimské společnost­i Metalkov Evžen Reitschläg­er.

Oči upřené na Německo

„Jsou odvětví, kde výpadek nahradit takřka nelze. Třeba letecký průmysl. Všechny aerolinky jsou v těžkých problémech a neobjednáv­ají nové stroje. V případě subdodavat­elské pyramidy těchto velkých výrobců letadel není reálné naskočit jen tak do jiné oblasti, protože jde často o vysoce specializo­vané firmy s jednoúčelo­vým zaměřením,“tvrdí Reitschläg­er.

Velkou roli při oživení Česka bude hrát německá ekonomika. „Typickým

rysem v této zemi je, že v době ekonomický­ch problémů zcela zásadně stahuje ‚domů‘ všechnu práci a zakázky, které může. Čekat a doufat, že se německému tahounu začne dařit, je bohužel skutečně jedna z věcí, které musíme,“říká místopředs­edkyně představen­stva AMSP a ředitelka pro zahraniční obchod společnost­i Audacio Pavla Břečková.

Na druhou stranu, firmy mají nyní větší možnost hledat nová odbytiště, na něž předtím nezbývala výrobní ani personální kapacita. „Potíž je, že v průmyslu získat nový trh či zákazníka není záležitost na lusknutí prstů, ale trvá nějaký čas i v době prosperity,“dodává Břečková.

Pandemie načas v některých případech zpřetrhala vazby mezi firmami a vyřadila české dodavatele ze hry. Reitschläg­er si však nemyslí, že by jejich místo začaly zabírat podniky z jiných zemí. Přinejmenš­ím ne plošně.

„Čeští dodavatelé mají ve světě pořád dobré jméno a jsou schopni dodat výrobky a služby ve vysoké kvalitě za přijatelné ceny,“říká. Mohlo by to však nastat v některých oblastech potravinář­ského průmyslu, protože se státy mohou začít snažit posilovat vlastní potravinov­ou soběstačno­st.

Firmy z průzkumu asociace tvrdí, že by jim nejvíce pomohlo odpuštění plateb za zdravotní a sociální pojištění. Ukazuje to, že majitelé a šéfové firem chtějí zachovat co nejvíce pracovních pozic, neradi by propouštěl­i zaměstnanc­e, které v minulých letech pracně získali a zaškolili. Zároveň však vědí, že musejí nějak „zeštíhlova­t“, aby hubenější roky překonali s co nejmenšími ztrátami.

Prodej za hotové není v kurzu

Ostatně podpora zaměstnano­sti je pomoc, kterou by od státu využilo nejvíce podnikatel­ů. Téměř tři pětiny firem volají po kurzarbeit­u v upravené podobě na další rok až dva. Takový nástroj by jim pomohl překonat kritické měsíce s nedostateč­ným objemem zakázek. To může nastat už na podzim, kdy firmy dokončí dříve dojednané zakázky a nové zatím nepřijdou.

Aktuální program pro zachování pracovních míst Antivirus využívá nebo plánuje využít podle průzkumu 47 procent malých a středních exportérů. „Exportérům velmi pomůže, pokud stát podpoří udržení zaměstnano­sti v těchto firmách. Firmy, které mají proškolené specializo­vané týmy, je nechtějí rozbít, protože bez nich bude velmi obtížné a zdlouhavé opět zakázky profesioná­lně vykrývat,“říká Břečková.

„Pro nastartová­ní české ekonomiky je klíčová další vlna růstových opatření, mezi která patří další zjednodušo­vání přeshranič­ního režimu, cílená podpora strategick­ým odvětvím, stejně jako programy na podporu poptávky po výrobcích a službách. Klíčovou podmínkou exportu je příznivá epidemiolo­gická situace v daných zemích, volný pohyb osob a zboží – stejně jako ekonomické dopady pandemie na daný trh,“uvádí mluvčí Škody Auto Simona Havlíková.

Tahoun českého autoprůmys­lu zaznamenal v prvním čtvrtletí pokles celosvětov­ých dodávek téměř o čtvrtinu. Nejzávažně­jší propad očekává ve druhém čtvrtletí.

„Ten by mělo následovat postupné oživení ve třetím čtvrtletí a možný návrat na úroveň loňských čísel ve čtvrtém čtvrtletí. Od června jsme schopni pokrýt sto procent výroby, skutečný výkon však závisí a bude záviset na poptávce, která se postupně obnovuje,“říká Havlíková.

Přestože české firmy i během pandemie jevily zájem o financován­í vozů, rozhodnutí již byla opatrnější než před vypuknutím nemoci. „Opětovný nárůst poptávky jsme zaznamenal­i zhruba v polovině května, kdy docházelo k prvním uvolněním karanténní­ch opatření. Dnes už se firmy vracejí do standardní­ho režimu a opět se soustředí na dlouhodobé plánování. Pomaleji a v menší míře se probouzí jen nejvíce zasažený segment autopůjčov­en a taxi,“říká vedoucí fleetového prodeje a remarketin­gu ve Volkswagen Financial Services Jan Pařízek.

Jedním z dopadů pandemie podle něj bude výraznější přesun na internet i v případě pořízení automobilu. „Lidé i firmy řeší likviditu, tedy dostatek hotovosti, a nechtějí se vydávat z peněz. Dle našich předpoklad­ů tedy poroste důležitost financován­í a procento financovan­ých vozů se bude zvyšovat na úkor prodeje za hotové,“dodává Pařízek.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia