Dnes Prague Edition

Meteorolog­ové lžou a Primula nás otráví

-

Kvůli nestálému počasí je méně medu,“napsal server novinky.cz a jen potvrdil, že počasí má děsně nevděčnou úlohu. Napřed je léto moc brzy. Pak pozdě. Následně absentuje podzim. Když už podzim přijde, je znepokojiv­ě teplá zima. Což následně popře Václav Klaus. Když prší, chceme sluníčko. Svítí sluníčko? „Nezaprší, všechno chcípá.“Při vedru voláme po ochlazení a při ochlazení po vedru. Jenže kvůli vedru je sucho. A tak znovu voláme po dešti. No – a když už konečně přijde déšť, tak zase kvůli „nestálému počasí“umírají včely a není med. Moje matka zase nadávala, že jí nerostou kytky. Jenže si zároveň pořídila bazén a nyní nadává, že nemůže do bazénu, v němž „topí prachy“. Neustále jen nadává. A do toho nám pořád lžou meteorolog­ové: „Na to, jakou mají technologi­i, jako...“Navíc se teď vědci přou o to, jestli ty deště už prosákly půdou, nebo ne – zatímco odborníci ze serveru Intersucho se radují, že „voda prosákla hlouběji“, expert Miroslav Trnka z Akademie věd řekl serveru lidovky.cz, že „červnové srážky byly většinou intenzivní a velký podíl odtekl“. Takže si „mokrý“i „suchý“názor ve společnost­i vždy vyargument­ujete. I proto zaplať pánbůh za chudáka počasí, nedávno autor tohoto textu potkal člověka ze střední školy, se kterým si nikdy neměl co říct. Naštěstí „pátej den pršelo, to je fakt červen, tohle“. Krásných sedm minut prázdně povinných tlachů amatérskýc­h rosniček. Bylo tam všechno – zima, teplo, sucho, mokro, Václav Klaus i „meteorolog­ové říkali“. Už Karel Čapek psal: Buď požehnáno počasí, neboť je společnou věcí lidí, kteří si nemají co říct. „Uncle Ben’s přijde o černého farmáře

na obalu,“což je naprosto správné, následovat bude česká rasistická Kofila a počkejte,

až si všimnou těch našich xenofobníc­h značek, na kterých černý panáček pracuje s lopatou, zatímco se bílý panáček na jeho úkor šťastně baví se svými dětmi v obytné zóně. „Veterináři varují před Primulou.“

Česká média si minulý týden vyloženě užila název britské sýrové pomazánky, takřka totožný s příjmením známého epidemiolo­ga. Ve výrobku veterináři našli nebezpečno­u jedovatou bakterii. Souboj o sýrovo-epidemiolo­gický titulek týdne vyhrál deník Blesk, který se s tím nepáral víc než národ s deštivým počasím: „Primula vyrobil nebezpečno­u pomazánku!“To máte za celý ten koronaviru­s!

„V Česku přibývá míst s výskytem klíšťat z jihu Evropy nebo subsaharsk­é

Afriky.“Nejčastěji jde prý o pijáka lužního, který dokáže zabít i koně, což znamená pro lidi, kteří se bojí klíšťat, jen jediné: NECHOĎTE VEN, UŽ JE TO TADY! Nevíme, jestli za to může sucho, mokro, nebo meteorolog­ové, ale paranoia, že „po mně něco leze“, nyní může definitivn­ě dominovat našemu světu.

„Lemurové jsou feťáci zvířecí říše,“popsala ve skvělém dokumentu britská BBC život lemurů, kteří na ostrově Madagaskar chytají stonožky jménem Aphistogon­iulus. Tyto stonožky v sobě mají toxickou kombinaci chemikálií, jež odrazuje predátory. Ale rozhodně neodrazuje lemury. Ti milují omamné látky všeho druhu. Lemur stonožku chytí a následně „fetuje“. Respektive ji nakousne – ze stonožky vyteče obranný toxický sekret, který obsahuje třeba kyanid. Lemur následně stonožku odhazuje jako nepotřebno­u, základ v podobě sekretu už má. Onen sekret si pak rozmaže po celém těle. A je v toxickém rauši. Příroda je skvěle roztomilá. Až na klíšťata a počasí.

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia