Dnes Prague Edition

Víkendové bouřky zaměstnaly hasiče

-

Kvůli silnému dešti zaplavila říčka Polančice silnice v Polance nad Odrou (na hlavním snímku) v Moravskosl­ezském kraji. Říčka měla dvacetkrát větší průtok než obvykle. Bouřky způsobily potíže i v Ústeckém kraji. V sobotu večer odčerpával­i hasiči vodu pod ústeckým viaduktem, také v Povrlech a Neštěmicíc­h.

V neděli ráno museli hasiči ještě pokácet nalomené stromy. Podle meteorolog­ů srážky v kraji nebyly vydatné, ale rychlé. Výjezdy hasičů si vyžádaly v neděli i deště v Děčíně, kde voda zaplavila dvě ulice kvůli ucpaným kanálům.

I v Libereckém kraji bylo rušno. Včera tam hasiči odstraňova­li následky silných bouřek s nárazy větru až 90 kilometrů v hodině. Zasahovali převážně na Semilsku a Jablonecku.

Výstraha meteorolog­ů před bouřkami trvala od včerejší 15. hodiny až do dnešního rána.

Po horkém víkendu meteorolog­ové očekávají, že se dnes ochladí. Přijdou také přeháňky a ojediněle i silné bouřky. Postupně se ale má tento týden zase oteplovat, od pátku do neděle pak mají být nejvyšší denní teploty 24 až 29 stupňů. Stále ale budou hrozit přeháňky a bouřky. (kris)

 ?? Foto: HZS Libereckéh­o kraje ?? Po bouřce Liberečtí hasiči odstraňují spadlý strom, který poničil zaparkovan­ou dodávku.
Foto: HZS Libereckéh­o kraje Po bouřce Liberečtí hasiči odstraňují spadlý strom, který poničil zaparkovan­ou dodávku.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia