Dnes Prague Edition

Další facka pro Plzeň: 0:3 už po čtvrthodin­ě

- — David Čermák

Vztekle švihl nohou a pak jen dlouze koukal do prázdna. Co se to děje? A co s tím teď jako budeme dělat?

Ještě neuběhlo ani čtrnáct minut a Aleš Hruška, gólman fotbalové Plzně, už potřetí sledoval, jak se za ním vlní síť.

Prohrávat o tři góly v Liberci? Po tragických chybách? Kvůli mizernému přístupu? Na to přece hrdá Viktoria není zvyklá!

Jenže na startu nové sezony to zkrátka není ta Plzeň, které by se soupeři měli bát. V přípravě sice vyhrála všechny čtyři zápasy a i ligu začala vítězně, ale už při úvodním utkání s Opavou bylo evidentní, že do suverenity má daleko.

A středeční nešťastný konec v předkole Ligy mistrů? Ten může zanechat výrazné stopy klidně v celém zbytku sezony.

Když Viktoria v Alkmaaru v posledních vteřinách ztratila vedení a v prodloužen­í i celý zápas, zdeptaný lídr Limberský mluvil o nejhorších chvílích kariéry a kouč Guľa tvrdil: „Věřím, že nás to semkne a že budeme velmi soudržní.“

Po čtvrthodin­ě v Liberci už věděl, jak moc se zmýlil: na lavičce divoce šermoval rukama a posílal rozcvičova­t náhradníky, aby ještě se zápasem něco udělal. Nepovedlo se. Čermák z penalty snížil, ale ani brzké střídání a nasazení Beauguela Plzeň nespasilo: Liberec dovedl utkání k pohodové výhře 4:1.

Druhé kolo odhalilo, že Viktorii, která má jako vždy nejvyšší ambice, sužují vážné trable.

Hlavně obranná fáze vůbec nefunguje, stopeři Brabec s Hejdou jsou z formy. První jmenovaný zbytečně ztratil balon před prvním gólem, druhý zase nedůrazem nabídl druhou trefu Júsufovi. A třetí branka? Liberečtí dostali ve vápně spoustu prostoru a skórující Hromada si pohrál s brankářem Hruškou.

I liberecký trenér Hoftych se na lavičce nevěřícně usmíval, zatímco Guľa a spol. tušili: příště doma proti Boleslavi je třeba zabrat. Jinak může být zle.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia