Dnes Prague Edition

Změny kvůli koronaviro­vé pandemii

-

Febiofest i jiné kulturní podniky zatím přežívají, nová bezpečnost­í opatření postihla zejména hudební kluby a podobné akce, kam se už nesmějí prodávat lístky ke stání.

Zuzana Kolouchová z pražské

MeetFactor­y potvrdila, že již kvůli předchozím nařízením museli zrušit devadesát procent koncertů vesměs zahraniční­ch hostů, pro něž je komplikova­né se do Česka dostat. „Zatím nezrušené hudební akce jsou až v říjnu či v listopadu, vzhledem k tomu, že se do té doby může situace změnit, čekáme, co se bude dít. Třeba u vernisáží nebo jiných akcí přesuneme ven, cokoli se jen trochu dá,“dodala.

Jiní pořadatelé své plány raději dobrovolně ruší či posouvají.

Pátý ročník Českého mejdanu

s Impulsem, který byl v plánu na 17. října v pražské O2 areně, se kvůli epidemiolo­gické situaci uskuteční až příští rok, 16. října 2021. Ze stejného důvodu se ruší připravova­ná vernisáž a výstava obrazů

Jana Kanyzy, plánovaná původně na říjen do pražské Violy.Činoherní klub v Praze ruší termín premiéry inscenace hry Equus, chystaný na 24. září. Jeden člen souboru je pozitivně testovaný na covid-19, ale s nikým nepřišel do styku, takže divadlo v karanténě není. Scéna ruší také představen­í Bratři Karamazovi 25. září.

Aktuální ročník přehlídky seriálové tvorby Serial Killer se letos uskuteční poprvé online. V šesti dnech, od 22. do 27. září, mohou diváci zhlédnout nové seriály ze čtyř hlavních sekcí v nabídce streamovac­ího portálu DAFilms, a to zdarma, postačí registrace. Online verzi má pro jistotu v záloze i festival dokumentů Ji.hlava.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia