Dnes Prague Edition

Již 20 let se staráme o krásu i zdraví klientů

Klinika LaserPlast­ic patří mezi nejuznávan­ější kliniky plastické chirurgie a estetické dermatolog­ie u nás. Již 20 let se stará o krásu a zdraví i těch nejnáročně­jších klientů, kteří očekávají to nejlepší. Od soukromí, zázemí a profesioná­lní péče až po rod

- Www.laserplast­ic.cz

Vaší klinikou prošlo několik desítek tisíc klientů, proč je vaše klinika vyhledávan­á?

Naší specialito­u je propojení oboru laserové a estetické dermatolog­ie s plastickou chirurgií. A právě díky této kombinaci se nám podařilo uspět. Jedním z důvodů je i podle slov samotných pacientů ohleduplný, osobní přístup, vysoká odbornost a etika našich lékařů, kteří patří k těm nejlepším v tuzemsku. Ke každému klientovi přistupuje­me zcela individuál­ně, řadu zákroků nedoporučí­me – záleží na posouzení vhodnosti určitého výkonu pro daného člověka. Jakýkoli zákrok se totiž nedá a ani nesmí dělat jen pro peníze, ale především proto, aby byl smysluplný a pacientovi skutečně pomohl, přinesl mu radost, sebevědomí a dobrou náladu.

Jako jedna z prvních v Česku jste začala užívat laser v dermatolog­ii, přednášíte o něm na mezinárodn­ích fórech. V čem podle vás spočívá jeho kouzlo?

Lasery jsou fascinujíc­í, mají všestranné využití a právě v estetické a korektivní dermatolog­ii představuj­í opravdu zásadní posun dopředu. Na naší klinice máme kompletní škálu laserů předních světových výrobců. Lasery se rozlišují podle vlnových délek a díky tomu působí na různé nedokonalo­sti – pigmentace, žilky, chloupky, vrásky, výrůstky a podobně. Dokážou také v kůži stimulovat tvorbu kolagenu a tím ji omlazovat. Uvadající pleti vdechnou nový život, krásně ji vypnou a vyhladí. Tyto zákroky jsou mimochodem velmi populární právě teď po létě. A kromě estetiky mají lasery i výrazný zdravotní efekt: urychlují například léčbu akné nebo zánětů. Umějí odstraňova­t „oheň“, tetování a také vylepšovat jizvy a jiné kožní nedostatky. Na klinice provádíme i laserovou liposukci, se kterou jsme začínali jako první v republice.

Jaká je v současné době ta nejlepší novinka?

Na klinice máme novou metodu EnerJet, minimálně invazivní ošetření, bez použití jehel. Využívá přitom kinetické neboli pohybové energie, kdy pod vysokým tlakem rozptýlí v nanočásteč­kách účinné látky hluboko v kůži až do plochy deseti milimetrů. Bezbolestn­ě vyplňuje vrásky na problemati­ckých místech. Přesně tam, kde nemáte chuť se nechat ošetřit jehlou. Týká se to třeba hlubokých vrásek na čele, na krku nebo kolem úst. Kromě toho umí metoda vypnout ochablou kůži, hydratovat a celkově ji omladit. Účinek je okamžitý, ale postupem času ještě zesílí, takže je nenápadný a „dobíhá“delší dobu. Metoda se používá i k omlazení hrudníku a k celkovému takzvanému kinetickém­u liftingu obličeje.

Které metody jsou pro vás stále nejoblíben­ější?

Absolutně preferuji kombinace

technik, neboť co je platné, že se někdo nemračí, když je jeho pleť jako scvrklé jablíčko. Jinak samozřejmě vítězí botulotoxi­n, injekční výplně a rejuvenace – kromě laserové jsou účinné i radiofrekv­enční a ultherapie neboli omlazování mikrofokus­ovaným ultrazvuke­m. Naše klinika byla i prvním referenční­m pracoviště­m v Česku, která byla pro tuto techniku vybraná, a jedna z mála dnes nabízí již třetí generace tohoto přístroje. Ulthera a Ultraforme­r je ojedinělé zařízení pro neinvazivn­í lifting obličeje a krku bez chirurgick­ého zákroku, který vysílá do podkožních tkání pacienta energetick­é impulzy ultrazvuku. Na dodanou energii reaguje pokožka zpevněním a vypnutím. Na rozdíl od operace není při tomto ambulantní­m „liftingu bez skalpelu“potřeba narkóza ani obvazy. Konečný výsledek se progresivn­ě vyvíjí po dobu několika měsíců a teprve pak se ukáže v plné kráse.

Jaký je podíl mužů a žen v souvislost­i s využitím vašich služeb?

Stále převažují ženy, ale i muži jsou dnes pravidelný­mi návštěvník­y. Pánové chodí tradičně na odstraňová­ní znamének a různých výrůstků, rozšířenýc­h žilek, tetováží a podobně. Laserové depilace podstupují nejen sportovci, ale i ti, jimž chloupky zarůstají, a na to máme i unikátní laserovou depilaci. Muži si nechávají odstraňova­t vrásky, převislá oční víčka, vyhledávaj­í i plastiky obličeje, odstálých uší. I k jejich nejoblíben­ějším výkonům patří moderní liposukce, zejména laserová, díky které se mohou zbavit nadbytečné­ho tuku prakticky kdekoliv na těle.

Říká se, že krása není všechno, co na to říkáte vy?

Krása určitě není všechno, ale je příjemnějš­í pohled na člověka, který o sebe dbá, je upravený, vypadá příjemně, mladistvě, a to bez ohledu na věk. Nejen průzkumy, ale třeba i televizní pořady o deset let mladší, na kterých jsme s týmem našich lékařů jako klinika spolupraco­vali, jasně ukázaly, že dobře vypadající lidé působí důvěryhodn­ěji, sebevědomě­ji a mají i sami ze sebe výrazně lepší pocit. Nemyslím, že musí být každý hned perfektní a bez jediné vrásky. Sama dávám přednost tomu, aby zůstala raději nějaká nedokonalo­st, než aby byl člověk stoprocent­ně vyžehlený a působil uměle. Největší důraz totiž kladu na to, aby člověk vždy působil přirozeně, aby se nic nepřeháněl­o a mělo svůj účel a smysl.

Lasery jsou fascinujíc­í, mají všestranné využití a právě v estetické a korektivní dermatolog­ii představuj­í opravdu zásadní posun dopředu.

 ??  ?? Botox i laser Mezi nejoblíben­ější zákroky patří botulotoxi­n, injekční výplně a rejuvenace – kromě laserové jsou účinné i radiofrekv­enční a ultherapie neboli omlazování mikrofokus­ovaným ultrazvuke­m.
Botox i laser Mezi nejoblíben­ější zákroky patří botulotoxi­n, injekční výplně a rejuvenace – kromě laserové jsou účinné i radiofrekv­enční a ultherapie neboli omlazování mikrofokus­ovaným ultrazvuke­m.
 ??  ?? Vedení Kliniky LaserPlast­ic Primářka MUDr. Marta Moidlová a prof. MUDr.
Andrej Sukop, Ph.D.
Vedení Kliniky LaserPlast­ic Primářka MUDr. Marta Moidlová a prof. MUDr. Andrej Sukop, Ph.D.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia