Dnes Prague Edition

O změnu pojišťovny lze zažádat do konce září

Pět dní času mají ti, kdo se rozhodli změnit zdravotní pojišťovnu. Do 30. září je třeba odeslat žádost o přestup, faktická změna pojišťovny pak nastane od 1. ledna 2021.

-

Elektronic­ky i na papíře Top z nabídky pro seniory

na koupi roušek, dezinfekce, ale třeba i 500 korun na kosmetiku pro zdravé vlasy.

VoZP (Vojenská zdravotní pojišťovna, 201) – například až 500 korun na cvičení, až 500Kč na očkování, klientům nad 65 let 300 korun na kloubní výživu – ročně lze čerpat až tři z nabízených benefitů.

VZP (Všeobecná zdravotní pojišťovna, 111) – například na pohybové aktivity až 500 Kč, pro klienty nad 65 let 500 Kč na trénink paměti, až 1 000 korun na potřeby pro diabetiky.

ZP MV (Zdravotní pojišťovna Ministerst­va vnitra; 211) – například až 500 korun na sportovní aktivity, 500 korun na zdravotnic­ké pomůcky pro chronicky nemocné (třeba proužky pro diabetiky).

ZP Škoda (Zaměstnane­cká pojišťovna Škoda, 209) – příspěvek do 500 korun například na pohybové aktivity, pomůcky pro prevenci úrazů, hole na nordic walking, na pomůcky pro trénování paměti. na základě vyplněné přihlášky formuláře vytiskne a pošle k podpisu poštou. Mějte na paměti, že pokud se přihlásíte k nové pojišťovně, ta původní už vám v letošním roce žádný příspěvek neproplatí, i když dokonce roku zbývají ještě tři měsíce. definitivn­ě rozhodnete, zeptejte svých ošetřující­ch lékařů, zda mají s vybranou pojišťovno­u smlouvu. Možná vám kamarád vyprávěl, mu jeho zdravotní pojišťovna poskytla službu, o kterou byste také stáli. Třeba možnost nechat si od lékaře na telefonu poradit, jaké jsou varianty léčby při vaší diagnóze. Dříve než se rozhodnete pro změnu a začnete vyplňovat formuláře, podívejte se na stránky své zdravotní pojišťovny

– třeba už něco podobného dávno nabízí. Nemáte-li možnost využít internet, můžete do pojišťovny zatelefono­vat či navštívit pobočku. A pochopitel­ně se, než se k nějaké změně jak

ČPZP (Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, 205) – příspěvek až 1 000 korun ročně: možno využít třeba na laserovou operaci očí nebo 600 Kč pro samoplátce na testy Covid, 200 Kč na vitaminy pro lidi nad 65 let, ... klient si může vybrat.

OZP (Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanc­ů bank, pojišťoven a stavebnict­ví, 207) – například 500 korun na preventivn­í aktivity, 2 000 na dentální hygienu, s aplikací Vitakarta příspěvky až do 10 000 Kč.

RBP (Revírní bratrská pokladna, 213) – roční příspěvek do 1 000 korun, například 500 korun na vitaminy a kloubní výživu nebo 500 korun Pokud se ke změně zdravotní pojišťovny rozhodnete, stačí do konce září nově vybranému ústavu poslat přihlášku. Udělat to můžete elektronic­ky – v tom případě lze smlouvu podepsat třeba prostředni­ctvím chytrého telefonu či tabletu – není ani potřeba mít takzvaný elektronic­ký podpis. Případně vám pojišťovna

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia