Dnes Prague Edition

Minář vstupuje do politiky

-

Mikuláš Minář rezignoval na funkci předsedy spolku Milion chvilek. Chce založit hnutí, se kterým by se v příštím roce zúčastnil zřejmě sněmovních voleb. Minář to řekl serverům IHNED.cz a DeníkN. „Nechci zatěžovat Milion chvilek úvahami o vstupu do politiky,“prohlásil s tím, že definitivn­ě se rozhodne do deseti dnů po krajských volbách.

Zatím se stýká s potenciáln­ími kandidáty, jedná například s poslancem, starostou Prahy 7 a lídrem uskupení Praha sobě Janem Čižinským. Reakce jiných politiků na Minářovo rozhodnutí zatím příliš nadšené nebyly. „Vyvolal naději na změnu. Vyzýval, aby strany netříštily síly. Teď zakládá další pražskou stranu, co roztříští síly. Andrej Babiš bude slavit,“myslí si třeba Petr Gazdík (STAN).

Také politolog Josef Mlejnek se domnívá, že založení nového hnutí roztříští síly opozice. Zároveň to ale považuje za logické vyústění Minářových názorů. „Z rozhovoru pro média bylo cítit, že je zklamán, že nebyl schopen ze stávajícíc­h stran ,vyždímat‘ něco, co by mohlo přinést změnu stávajícíc­h politickýc­h poměrů,“řekl Mlejnek.

Novým předsedou Milionu chvilek se stal student teologie Benjamin Roll, který byl ve spolku s Minářem od jeho založení. (lre, dh)

 ??  ??

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia