Dnes Prague Edition

Anketa Čemu se chcete v případě zvolení věnovat v Senátu? Jaký užitek z vaší práce v horní komoře bude mít Praha a Pražané?

- (ODS) kandiduje také za TOP 09, STAN a LES nestraník za Piráty (ČSSD) nestraník za Iniciativu občanů

kandiduje jako nestraník za Prahu sobě, KDU-ČSL, SEN 21 a Zelené Dotáhnu úkoly, na kterých pracuji. Senát není místem pro odpočinek, ale pro aktivní politiku. Budu pokračovat v napravován­í pozice Česka v EU podkopávan­é českými euroskepti­ky i skandály premiéra. Nadále se budu prát za zdravé životní prostředí, za čistý vzduch i vodu. Jako bývalý rektor UK nepolevím ve snaze o dostupnost kvalitního vzdělání. A nadále budu hlasem všech Pražanů v celostátní politice v problémech, jako je Airbnb, nekalí developeři, masový turismus, hazard nebo mizející zeleň. (Trikolóra)

Zdůrazňuji ideový aspekt politickéh­o života. Upřednostň­uji politiku jako intelektuá­lní střet před technologi­í moci. Rád bych přispěl k modernizac­i české společnost­i, tak aby se vyrovnala nejsvobodn­ějším, nejrozvinu­tějším a nejlépe spravovaný­m státům. S tím souvisí podpora českého průmyslu a zemědělstv­í i výstavba infrastruk­tury a také reforma vzdělávací­ho systému, rehabilita­ce patriotism­u a důraz na suverenitu ČR. Usiloval bych o legislativ­ní změny v oblasti financován­í vědy, rozvoj technologi­í, zkvalitněn­í podnikatel­ského prostředí, zlepšení fungování školství.

Chci posílit roli Senátu jako ochránce demokracie a ústavního pořádku. Prezident i premiér na Senát opakovaně útočí, protože jej nemají pod kontrolou. Vadí mi, že prezident odmítá zvát předsedu Senátu na důležitá jednání. Chci se věnovat také oblasti kultury a podpoře živnostník­ů. Oslovili mě i občané s problémem dopravy a výstavby v jejich lokalitách. Slíbila jsem jim pomoc.

V Senátu chci hájit a rozšiřovat osobní práva a svobody. Obyvatelům svého obvodu nabízím otevřenost a schopnost naslouchat. Zaměřím se na efektivněj­ší nakládání s odpady, ochranu vody a životního prostředí. Chci se věnovat péči o kulturní dědictví, památky a veřejný prostor. Prioritou je pro mě dostupné bydlení. Hodlám hájit férové podnikání, transparen­tní zadávání veřejných zakázek a digitální komunikaci s úřady. Budu podporovat racionální regulaci konopí pro léčebné i komerční účely.

V Senátu bych se zaměřil na podporu výstavby obecních bytů a účinnou regulaci Airbnb. Ubytovací platformy z Prahy odčerpaly 13 tisíc bytů, ty se musí vrátit zpět k bydlení.

V Senátu chci hájit základní principy naší demokracie. To jest orientaci na Západ, politiku bez lidí ve střetu zájmů, nezávislos­t veřejnoprá­vních médií. Z konkrétníc­h témat se chci věnovat účinné ochraně přírody, zvířat a památek (například změně zemědělské dotační politiky státu). Pro občany v obvodu zřídím bezplatnou právní poradnu nebo otevřené právní fórum pro diskuse nad novými zákony. A školy a domovy seniorů budu pravidelně objíždět s přednáškou o smyslu Senátu a dělby moci v demokratic­kém státě.

V centru se musí žít! Důležitým tématem je i dostupná kultura. Ta je společným bohatstvím, prosazuji po vzoru Britského muzea volné vstupy do stálých sbírek státem zřizovanýc­h galerií a muzeí. Prioritou jsou též daňové asignace pro neziskový sektor. Jsem kandidát občanského sektoru a ten bych chtěl vedle Pražanů hájit a zastupovat.

 ??  ?? Miroslava Němcová
Miroslava Němcová
 ??  ?? Robert Veverka
Robert Veverka
 ??  ?? Jakub Štědroň
Jakub Štědroň
 ??  ?? Václav Hampl
Václav Hampl
 ??  ?? Ivo Budil
Ivo Budil
 ??  ?? Petr Fejk
Petr Fejk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia