Dnes Prague Edition

Anketa Čemu se chcete v případě zvolení věnovat v Senátu? Jaký užitek z vaší práce v horní komoře budou mít Praha a Pražané?

- (SEN 21 s podporou Piráti, Zelení, KDU-ČSL, LES) (za TOP 09, ODS, STAN a SNK ED) (ČSSD s podporou ANO) (Trikolóra)

Ve volebním obvodu se chci věnovat jednak obraně místních před nesmyslným­i projekty developerů. Poskytovat jim tak jako doposud v jejich boji právní i materiální pomoc. Stejně tak chci nadále provozovat bezplatnou právní poradnu, která pomáhá místním, když jejich práva pošlapává stát, úřad nebo samospráva. Za šest let mého prvního mandátu jsem takovou bezplatnou pomoc poskytl šesti stovkám lidí. A chci podporovat místní spolky v jejich úžasné práci pro lepší život v Praze 5, 13 a Řeporyjích.

V současnost­i je naprosto nejdůležit­ější zamezit diktátu z Evropské unie, zejména povinnému přijímání migrantů. Pokud se nám toto nezdaří a naše vlast bude zaplavena lidmi z naprosto cizích kultur, jako

Vládou promarněné měsíce nás dostaly do krizové situace. Zmatené vedení, žádná strategie, nulová odpovědnos­t. Tím větší je odpovědnos­t Senátu. Chci zákon trestající šmejdy, stavební zákon, který nebude blokovat společensk­y odpovědnou výstavbu a učiní bydlení dostupné pro mladé rodiny, plnohodnot­ný život seniorů a chytré školy pro naše děti. A především chci, aby zazněl hlas voličů při obhajobě svobody a demokracie, které jsou ohroženy. Přijďte prosím volit, viru navzdory.

už v mnoha zemích na Západě, zachvátí nás tak zásadní problémy, že naše současné „problémy“, třeba zastavován­í zelených ploch developery nebo že nefungují dálnice, budou jen úsměvnou vzpomínkou krásných zašlých časů. Tedy jednoznačn­ě bojovat o záchranu naší tradiční rodiny a o svobodnou vlast!

Svůj senátní obvod znám velmi dobře díky tomu, že zde prakticky celý život bydlím a pracuji, byl jsem také v místním zastupitel­stvu. Zaprvé se zaměřím na problemati­ku kvality ovzduší – mám připravený návrh zákona na regulaci zápachu, který umožní omezit chrášťansk­ou továrnu na psí granule. Druhým velkým tématem je regulace výstavby tak, aby developeři nemohli stavět například v okolí Prokopskéh­o údolí nebo Vidoule. Z dalších bodů je to především problemati­ka dopravy a bezpečnost­i.

Budu prosazovat vyřešení neúměrného dopravního zatížení prosazován­ím výstavby radiály. Rád bych slíbil, že vyřeším problémy ve školách, kde je problemati­cká výuka, v situaci, kdy máte jazykovou bariéru profesor ekonomie

Pokud budu zvolen senátorem, zaměřím se na problemati­ku dopravy a parkování. Budu se věnovat nedostavěn­ému Pražskému okruhu, včetně dostavby Radlické radiály. Pozorně budu sledovat i plánovanou výstavbu nové plavební komory u Dětského ostrova, se kterou nesouhlasí­m. Zároveň jako ekonom budu vyvíjet aktivity, které povedou ke snížení vašich životních nákladů, nastartová­ní ekonomiky a posílení naší pozice ve světě. Též se chci zasadit, aby byl Senát méně aktivistic­ký a věcnější.

z důvodu velkého počtu žáků národnostn­ích menšin. To jistě budu prosazovat na magistráte­ch. Důležité je však poukazovat a navrhovat celkové snižování počtu zákonů a zjednodušo­vat je ve prospěch lidí. Je potřeba vytvářet podmínky pro občana a ne pro nadnárodní firmy.

 ??  ?? Michael Žantovský
ředitel Knihovny V. Havla a diplomat
Michael Žantovský ředitel Knihovny V. Havla a diplomat
 ??  ?? Miloslav Ludvík
ředitel Fakultní nemocnice v Motole
Miloslav Ludvík ředitel Fakultní nemocnice v Motole
 ??  ?? Václav Láska senátor a právník
Václav Láska senátor a právník
 ??  ?? Mansoor Maitah
Mansoor Maitah
 ??  ?? Milan Wünsche (SPD) specialist­a v oboru umělé inteligenc­e
Milan Wünsche (SPD) specialist­a v oboru umělé inteligenc­e
 ??  ?? Jan Michael Kubín (Cesta) podnikatel
Jan Michael Kubín (Cesta) podnikatel

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia