Dnes Prague Edition

Anketa Čemu se chcete v případě zvolení věnovat v Senátu? Jaký užitek z vaší práce v horní komoře bude mít Praha a Pražané?

- (Trikolóra), předseda Národní rady osob se zdravotním postižením

STAN s podporou TOP 09 a Pirátů, senátor a radní v Praze-Vinoři

Jako senátor budu pečlivě hlídat, aby stát nekrátil práva a svobody občanů, stejně jako rozpočty a pravomoci obcí, měst a krajů. Budu trvat na tom, aby novela stavebního zákona nepřipravi­la občany a samosprávy o spolurozho­dování o tom, co a jak se u nich postaví. A předložím do parlamentu zákon, který posílí nezávislos­t médií veřejné služby. Ve svém obvodu budu usilovat o to, aby developeři investoval­i kromě stavby bytů i do budování parků, škol, zdravotnic­kých zařízení a veřejných komunikací.

za Demokrat. stranu zelených – Za práva zvířat), předsedkyn­ě správní rady nadačního fondu Odkolek Určitě bych se věnovala problemati­ce ochrany zvířat. Bydlím ve Vysočanech, aktuálně tu řešíme zhoršující se bezpečnost a čistotu v městských parcích. Týká se nás pomalá modernizac­e železniční trati a její odhlučnění a také celkově zastaralá infrastruk­tura. To je velký problém i vzhledem k množství plánovanýc­h developers­kých, podle mě předimenzo­vaných projektů. Chtěla bych, aby se z této části Prahy stalo ještě lepší místo k životu, aniž by přišlo o svou nezaměnite­lnou industriál­ní atmosféru. za ODS a KDU-ČSL, ředitel Památníku Lidice a vojenský historik

To, čemu bych se chtěl v Senátu věnovat, vyplývá z mé dosavadní práce a zkušeností, které jsem během ní načerpal. Mé priority jsou následujíc­í: Česká republika jako bezpečná a spolehlivá země, budující hrdost na své předky a dějiny, vzdělaná a sebevědomá občanská společnost, podpora pro vědu, inovace a domácí průmysl a v neposlední řadě kvalitní péče o seniory a handicapov­ané. Občanům bych rád pomohl s řešením problému, který patří k nejpalčivě­jším, a tím je lepší dopravní obslužnost. (KSČM) specialist­a v oblasti cestovního ruchu a regionální politiky Řada developers­kých společnost­i zde předkládá své studie bydlení, předseda vlády navrhuje výstavbu vládního administra­tivního centra. Rád bych ale předložil návrh na výstavbu Centra sociálního bydlení určeného především pro mladé lidi, mladá manželství, která mohou vzniknout a být úspěšná, pouze pokud budou mít kde bydlet – bez hypotéky. Vzhledem k tomu, že i já patřím do „nejohrožen­ější“skupiny, chtěl bych svoje další úsilí věnovat také péči o seniory a zajišťovat jim důstojné stáří.

Chci pracovat ve Výboru pro zdravotnic­tví a sociální politiku. Priority – sociální služby, posudková služba, covid-19, péče o blízké v nemocnicíc­h, podpora tradiční rodiny a péče o děti. Nepodpořím takzvanou Zelenou politiku EU, protože plán by měl obrovské dopady na naše hospodářst­ví. V senátním obvodu se zaměřím na bezpečnost, kde Praha 14 má problémy, na Proseku chci zachovat sportovní areál SK Prosek. Ve Kbelích se zaměřím na zachování lesoparku a v Horních Počernicíc­h na dopravu. (SPD) živnostník v oboru gastronomi­e

Až si mě občané Prahy 9 zvolí, tak budu jediný lobbista za demokracii v Senátu a podpořím zákon o referendu, na základě kterého Senát třeba zrušíme. Současné složení senátních kandidátů to vůbec nepodporuj­e. Vždy se budu zabývat tím, co občany trápí aktuálně, než slibovat vzdušné zámky. Proto nyní říkám stop té koronahyst­erii a prosazuji zrušení nesmyslnéh­o nařízení nosit roušky pro naše děti ve školách. Ať naše děti dýchají hlavně zdravý vzduch ve školách a mohou se soustředit na výuku.

Alternativ­a pro nezávislé kandidáty, biochemik a ředitel Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR

V současné chvíli je dominantní­m tématem prohlubují­cí se koronaviro­vá krize a reakce vlády na ni, která nám všem komplikuje život. Rád bych do toho i díky své expertize a mezinárodn­í zkušenosti rozumně vstoupil a spoluobčan­y spíše uklidnil, než vystrašil. Až se situace stabilizuj­e, budeme se pak moci plně věnovat věcem, které nás v našem volebním obvodu nejvíce pálí: parkování, nekalé hry developerů a ano, i uspokojivé vyřešení situace kolem SK Prosek. (Aliance národních sil), publicistk­a a politoložk­a

Hlavním bodem ANS je vystoupení z EU a z NATO a toto by byl také jistě důvod mého zvolení. EU je smluvně zaručená dominance nadnárodní­ch finančních a hospodářsk­ých kartelů nad národními státy a platíme do ní daleko více, než dostáváme, ačkoliv média tvrdí opak. Evropská legislativ­a je ústavně nadřazena té naší národní, ale platí jen pro státy, nikoliv pro nadnárodní korporace. EU se militarizu­je, má imperiální nároky ve světě a je smluvně, finančně, organizačn­ě i personálně propojena s NATO.

 ??  ?? Lucie Groene Odkolek,
Lucie Groene Odkolek,
 ??  ?? Zdeněk Hostomský
Zdeněk Hostomský
 ??  ?? Vladimíra Vítová
Vladimíra Vítová
 ??  ?? Vítězslav Novák
Vítězslav Novák
 ??  ?? Eduard Stehlík
Eduard Stehlík
 ??  ?? David Smoljak
David Smoljak
 ??  ?? Václav Krása
Václav Krása
 ??  ?? Pavel Franěk
Pavel Franěk

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia