Dnes Prague Edition

Za opileckou vraždu si žena odpyká deset let

-

PROSEK Opilecké třeštění skončilo letos v polovině ledna v jednom z proseckých bytů krvavým atakem, během nějž třiačtyřic­etiletá někdejší operátorka call centra Diana B. usmrtila svého hostitele 24 ranami kuchyňským nožem. Jde o vraždu a žena si za to odpyká 10 let, rozhodl včera senát Městského soudu v Praze. „Vinu má soud za prokázanou na základě provedenýc­h důkazů,“zdůvodnil verdikt předseda senátu Petr Blažek. Státní zástupkyně Radka Myslíková navrhla, aby soud čin kvalifikov­al přísněji – jako vraždu spáchanou trýznivým způsobem. Zato žalobkyně navrhla trest na spodní hranici sazby, která činí 15 až 20 let vězení. To však soud neakceptov­al. Až dosud byla Diana B. stíhána za vraždu prostou se sazbou od 10 do 18 let. „Tento případ není s ohledem na okolnosti tak jednoznačn­ý, jak tvrdila státní zástupkyně,“uvedla naopak obhájkyně. Pokud by měla být kvalifikac­e činu podle obhájkyně změněna, tak jen jako mírnější delikt opilství. Trest proto navrhla advokátka pod spodní hranicí sazby, která činí tři až deset let. „Chtěla bych říci, že je mi to strašně líto. Nedokážu si představit, že se ten tragický večer opravdu stal,“sdělila obviněná.

Konflikt se odehrál před půlnocí

15. ledna v bytě na Proseku. Žena tam zašla za svým o 26 let starším známým. Popíjení vodky a vína ale skončilo napadením kuchyňským nožem, podle žaloby návštěvnic­e muži zasadila čtyři rány do hrudníku a další dvacítku do zad. Obviněná se hájila, že kvůli těžké opilosti si na nic nepamatuje. Přesto však Diana B. krátce po útoku zavolala své přítelkyni, kdy se o střetu zmínila. Před soudem ale uvedla, že se ráno probudila vedle oběti. A také

16. ledna zavolala na tísňovou linku. Rozsudek není pravomocný, lze se vůči němu odvolat k Vrchnímu soudu v Praze. (boh)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia