Dnes Prague Edition

Na Hradě se večer rozhořelo 30 tisíc svíček za oběti covidu

-

HRADČANY Na nádvořích Pražského hradu se včera večer postupně rozhořelo téměř 30 tisíc svíček – symbolicky jedna za každého člověka, který v Česku od loňského března s koronavire­m zemřel. První svíčku zapálil prezident Miloš Zeman společně s manželkou Ivanou a dcerou Kateřinou. Bílé svíčky zcela zaplnily třetí nádvoří Pražského hradu, část druhého a první nádvoří. Někteří ale takovou podobu uctění památky obětí kritizoval­i na sociálních sítích jako neuctivou i neekologic­kou. „Každý se vyrovnávám­e se ztrátou blízkých jinak, rozdílně prožíváme pietu. Uctít památku zemřelých na nádvoří Pražského hradu 30 tisíci jednorázov­ých plastových pivních kelímků nám ale přijde neuctivé k pozůstalým i přírodě,“uvedla na svém Twitteru například ekologická organizace Greenpeace. (ČTK)

 ?? Foto: Michal Sváček, MAFRA ?? 30 tisíc Při pietním aktu za oběti koronaviru včera na nádvořích Pražského hradu zapálili téměř 30 tisíc svíček.
Foto: Michal Sváček, MAFRA 30 tisíc Při pietním aktu za oběti koronaviru včera na nádvořích Pražského hradu zapálili téměř 30 tisíc svíček.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia