Dnes Prague Edition

Sport.idnes.cz

-

netroufla obejít soupeře? Po prvním inkasované­m gólu Češi zcela rezignoval­i na rozehrávku a začali bezmyšlenk­ovitě nakopávat míče. Bum! Prásk! Proč, proboha? „Po dvou gólech, které jsme si vlastně dali sami, jsme se začali schovávat, naše hra se propadla do pasivního alibi a postupně jsme odešli ze zápasu,“viděl nejen asistent Jiří Chytrý.

Tenhle tým umí hrát líp, daleko líp. Šilhavý to vědomí potřebuje hráčům rychle narvat do hlav. Česko těžko najde hráče jako Insigne nebo Berardi, kteří si v pátek udělali ze zápasu chvílemi vlastní exhibici, ale rozhodně už dokázalo, že i takovým umí čelit. Jen se nesmí samo pasovat do role šikanované chudinky.

3.

Experiment­ovat

Možná na to nevypadá, ale Jaroslav Šilhavý má odvahu. Nebojí se udělat nečekaný tah, i když třeba tuší, že se mu risk může ve zlém vrátit. Do kvalifikac­e proti Anglii poslal nevyzkouše­ného třicátníka Ondráška, který trefil vítězství. Z plánů pro Euro škrtl kapitána Dočkala, který by se mu nevešel do základní sestavy a na lavičku s šéfovskou náturou nepatří. Teď je na čase experiment­ovat znovu. O brankáři Vaclíkovi, který proseděl uplynulou sezonu na lavičce, už byla řeč. Šanci by mohl dostat Holeš, pracovitý slávista v životní formě. Co na křídle zkusit dravého Vydru a v útoku místo matných Schicka s Krmenčíkem rozjetého teenagera Hložka?

Zítra proti Albánii je poslední šance neohrané karty otestovat nanečisto. A zkusit přesvědčit, že Česko může být na mistrovstv­í Evropy i proti Skotům, Chorvatům a žhavým favoritům z Anglie mnohem lepší, než ukázalo v pátečním zpackaném testu.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia