Dnes Prague Edition

Filmové novinky v kinech

-

PRAHA Sedm premiér se potká v kinech hned na počátku prázdnin. Dětem je však určena jediná z novinek, animovaný příběh Chlupáčci, jehož zvířecí hrdinové žijící poklidně na Galapágách se octnou v moderním čínském velkoměstě.

Dospělí budou zvědaví spíše na domácí černou komedii Mstitel, již provází kontroverz­ní pověst i lákavé obsazení. Herce notorika, který své průšvihy před synkem kryje báchorkou o letu na Mars, na jeho bizarní cestě potkají Jaroslav Dušek, Petr Čtvrtníček, Milan Šteindler, Pavla Tomicová či Ivan Franěk.

Ze zlatého fondu národní kinematogr­afie se na velké plátno vrací Kočár do Vídně, který v roce 1966 natočil Karel Kachyňa. V sevřeném dramatu z posledních dnů druhé světové války se střetnou Iva Janžurová s Jaromírem Hanzlíkem.

Ojedinělý koncert

Slovensko-českou koprodukci přináší dokument Na značky!, jehož režisérka Mária Pinčíková sleduje zákulisí Všesokolsk­ého sletu.

Hudební fanoušky může zlákat koncertní dokument Lindemann: Live in Moscow. Zachytil totiž ojedinělý okamžik z loňského jara, kdy zpěvák Till Lindemann ze slavné metalové kapely Rammstein a švédský multiinstr­umentalist­a a producent Peter Tägtgren vystoupili na scéně se společným projektem.

Sestavu přírůstků kin završují hned dvě pokračován­í hororových sérií. Pod názvem Očista navždy vyvrcholí příběh o pravidelné každoroční noci „generálníh­o pardonu“, kdy se násilí nestíhá ani netrestá; hlavní roli ztělesnila Ana de la Reguera. Titul Spirála strachu: Saw pokračuje zase zdobí herci Chris Rock či Samuel L. Jackson, jde v něm o rafinovano­u pomstu šíleného zločince.

Otázkou zůstává, zda se kina s nástupem svátečních dní a dovolených ještě více vyprázdní, nebo naopak zaplní. O minulém víkendu jim vévodila domácí romantická komedie Matky, jejíž start zůstal pod padesáti tisíci diváků; druhé místo si vybojovala americká akční podívaná, už devátý díl série Rychle a zběsile. (spa)

 ??  ??
 ?? Foto: Bioscop ?? Chlupáčci Příběh o zvířátkách ve tvaru donutu čeká na děti.
Foto: Bioscop Chlupáčci Příběh o zvířátkách ve tvaru donutu čeká na děti.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia