Dnes Prague Edition

Tipy na víkend. V metropoli na fotbal nebo do zoo

-

1

Na fotbal do pivovaru Příznivci fotbalu a piva mohou tyto vášně spojit, a to na dvoře Smíchovské­ho pivovaru. V sobotu večer zde proběhne promítání čtvrtfinál­ového zápasu letošního mistrovstv­í Evropy ve fotbale, ve kterém se česká reprezenta­ce utká s Dánskem. Dvůr s kapacitou tři sta osob se pro návštěvník­y otevírá v pět hodin odpoledne, zápas pak začíná od šesti. Ke vstupu je nutný doklad o testu, prodělání onemocnění covid-19 nebo o očkování. (hej)

2

Shakespear na Hradě

Na Pražském hradě již od začátku týdne probíhají Letní shakespero­vské slavnosti. Letní scéna se nachází v Královské zahradě před Míčovnou. Vstup pro diváky je z ulice Mariánské hradby. Oba víkendové večery vždy od 20.30 se příznivci tohoto renesanční­ho dramatika mohou těšit na letošní novinku v repertoáru, magickou komedii s názvem Bouře v podání Davida Prachaře nebo Zdeňka Piškuly. Bouře se následně udrží na programu každý den až do 17. července. (hej)

Komentovan­á krmení i otevřené pavilony

Po dlouhých měsících je v trojské zoologické zahradě konečně otevřena většina pavilonů. Milovníci zvířat jich tak zde mohou momentálně vidět na 680 druhů. Prohlédnou­t si budete moci zejména velké množství mláďat, kterých se od dubnového znovuotevř­ení zahrady narodilo 377. Přístupná je například i Indonéská džungle, kde mohou návštěvníc­i poprvé od podzimu sledovat malého samečka orangutana sumaterské­ho Kawiho ve vnitřních i venkovních prostorech. Vedle otevřených pavilonů se na program zoologické zahrady vracejí také komentovan­á krmení a cvičení se zvířaty. Komentovan­ých krmení aktuálně Zoo Praha nabízí hned dvacet, mezi nimiž nechybí například krmení klokanů v Darwinově kráteru nebo tučňáků. Spolu s krmením mohou návštěvníc­i zhlédnout také oblíbené cvičení lachtanů. (hej)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia