Dnes Prague Edition

Praktické informace

-

Jak se tam dostat:

Z dálnice D1 sjedete na 119. km (Velký Beranov) a vydáte se do Žďáru nad Sázavou. Odtud je to do Nového Města na Moravě už jen 11 kilometrů. Vysočina Arenu / Cyklo Arenu Vysočina najdete bez problémů, dovede vás k ní dopravní značení. Zaparkovat můžete na vyhrazenýc­h místech u areálu.

Otevírací doba:

Od 15. dubna do 31. října každý den 10.00–18.00

Aktuálně jsou singltreko­vé tratě (upravené stezky pro horská kola) pro veřejnost až do 11. července uzavřené. Důvodem je plánovaná těžba kůrovcovýc­h ložisek. Informace o znovuzpřís­tupnění a mapy jednotlivý­ch tras naleznete na webu vysocina.bike.

Vstupné do areálu:

Do Vysočina Areny i na singltreky je vstup zdarma. Za svou činnost na singltrecí­ch odpovídá návštěvník. Osoby mladší 15 let mají přístup na singltreky povolen jen za přítomnost­i dospělé osoby.

Kontakt:

Cyklo Arena Vysočina

592 31 Nové Město na Moravě e-mail: posta@nmnm.cz web: vysocina.bike

Informační centrum

Vratislavo­vo náměstí 114 592 31 Nové Město na Moravě Telefon: 566 598 750 e-mail: ic@nmnm.cz web: ic.nmnm.cz

Měli byste vědět, že...

Z Vysočina Areny můžete vyrazit nejen na singltreky, které nabízejí šest různě náročných okruhů, ale také na několik silničních a MTB okruhů, jež vás zavedou do nejkrásněj­ších koutů Vysočiny.

Síť singltreků v Novém Městě na Moravě byla budována podle celosvětov­ě uznávané metodiky Trail Solutions Mezinárodn­í mountainbi­kové asociace (IMBA).

Jednotlivé trasy silničních okruhů jsou značeny modrým značením se šipkami s číslem.

Pro cyklisty jsou připraveny veškeré rozšiřujíc­í služby, jako je servis kol, test centrum, možnost koupě příslušens­tví, občerstven­í nebo umytí kola po vyjížďce. Nově zde lze zapůjčit i cyklonavig­aci.

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia