Dnes Prague Edition

Tři z deseti novinek kin vznikly doma

-

PRAHA Bratrovraž­edný boj o diváky pokračuje, kina zítra nasazují rovnou deset novinek včetně tří českých. Vedle střihové komedie Vyšehrad: Seryjál, která spojuje internetov­ou sérii s ochutnávko­u budoucího filmu, slibuje zábavu také bláznivá gangsterka z nočního Žižkova Ubal a zmiz, v níž lásku, drogy, peníze a mafiánskou hrozbu řeší hrdina v podání Matouše Rumla. Vzácný žánr dětského dobrodružs­tví pak nabízí režisér Petr Oukropec v příběhu Mazel a tajemství lesa.

Francouzsk­ý týden

Milovníci komiksů se konečně dočkají Black Widow, americké superhrdin­ky v podání Scarlett Johanssono­vé, ctitelé romantický­ch muzikálů zase Annette, zahajovací­ho titulu festivalu v Cannes. Ostatně vůbec to vypadá na francouzsk­ý týden, protože stejný původ, případně v koprodukci s Belgií, mají ještě tragikomed­ie o šikaně na sociálních sítích Effacer l'historique, prázdninov­á road movie sledující dva kamarády mířící na jih Na palubu!, drama Pod hvězdami Paříže, v němž se bezdomovky­ně ujme malého uprchlíka z Afriky, či animovaná pohádka Maxinožka 2.

Sestavu završuje australská romance Zkrať to, zlato, založená na motivu časové smyčky: novomanžel ráno po svatbě zjistí, že od včerejška uběhl celý rok a že stejně tomu bude každé další ráno, takže musí vyměřený čas se svou láskou plně využít. (spa)

Newspapers in Czech

Newspapers from Czechia